Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Incze Kriszta vezeti a rangsort

Incze Kriszta vezeti a rangsort Sport

Sepsiszentgyörgy önkormányzata idén is díjazta a legjobb megyeszékhelyi sportolókat. A helyi képviselőtestület áprilisi ülésén döntött a Sepsiszentgyörgy-sportdíj létrehozásáról, amely által összesen 22 sportoló és edző részesült elismerésben.

 

A Sportnapok keretében az okleveleket és pénzjutalmakat Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Tischler Ferenc, az ifjúsági és sportszakbizottság elnöke adta át a hivatal gyűléstermében.

– Önökre büszkék vagyunk, városunk hírét az országba, a világba vitték és fényesítették. Ezért nagy szeretettel és tisztelettel adjuk át a tanács által odaítélt díjakat – mondta a díjátadó ünnepségen Tóth-Birtan Csaba sepsiszentgyörgyi alpolgármester.

Idén tíz sportolónak ítéltek oda 1000 lejtől 5000 lejig terjedő jutalmat a 2015–2016-os szezonban kifejtett tevékenységükért, hat edző esetében pedig 1000–2000 ezer lej közötti a díj összege. Ugyanakkor hat ifjúsági és két veterán sportoló is egyenként 500, illetve 1000 lejes pénzjutalmat vehetett át. A város költségvetésében 30 ezer lejt irányoztak elő e célra.

Az ifjúsági és sportminisztérium pontozási rendszere alapján felállított rangsor szerint a díjazott sportolók: Incze Kriszta (birkózás), Trofin Cosmin (atlétika), Dániel Attila (triatlon), Bobocea Claudia (atlétika), Popescu Adina (birkózás), Linguraru Mădălina (birkózás), Băjenaru Vasile (dzsiudzsicu), Antal Robert (dzsiudzsicu), Oltean Vița Cristina (dzsiudzsicu) és Tompa György Kadosa (úszás).

A kitüntetett edzők: Mátéfi Árpád, Révész Katalin, Anghel Valentin, Oltean Petru, Daniel I. Daniel és Grosu Ciprian.

Az ifjúsági sportolók közül elismerésben részesült Sánta Róbert, Szűcs Noémi, Artene Maria Raluca, Lașcu Vlad, Kisgyörgy Magor és Orbán Norbert, a jutalmazások sorát pedig két veterán folytatta: Covaciu Augustin és Páll Erzsébet. Ezen kívül az önkormányzat díjazta a sportiskola U18-as lány kosárlabdacsapatát is a Bécsi Húsvéti Kosárlabda Kupán elért első helyezésért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások