Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ikrafaló-maraton

Ikrafaló-maraton Sport

Mint azt már korábban lapunkban hírül adtuk, a baróti Rika Sporthorgász Egyesület idén tavasztól havi rendszerességgel megszervezi az ikrafaló-horgászversenyt az adminisztrálásukban levő Pumpaházi-tavon, melynek célja, hogy amennyiben lehet, szabadítsák meg a tavat a nemes halak ikráit felfaló sügértől, naphaltól, törpeharcsától.

Az ikrafaló-maraton – ahogy elnevezték – első fordulója vasárnap zajlott. A versenyen tizenhárom horgász vett részt, akiknek összesen 4550 gramm ikrafaló halfajta akadt horgukra. Első lett Takó Tibor 1210 gramm kifogott hallal, második Guzs Domokos 700 grammal, harmadik pedig a tavalyi bajnok, Mátyus András 610 grammal.

A következő fordulót május 28-án tartják, melyre még lehet iratkozni a baróti Cola bárnál. Összesen hat fordulót terveznek idén, az eredményeket összesítik, és akkor díjazzák a négy legjobb horgászt.

Marian István, az egyesület igazgatója elmondta, május elsején a baróti Weithaler Walter halászati szakmérnök közreműködésével általa előnevelt kiscsukákat telepítettek a Pumpaházi- és köpecbányai tavakba, mindkettőbe ezer–ezer darabot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük