Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ígéretes kézilabda-utánpótlás

Ígéretes kézilabda-utánpótlás Sport

Fontos megmérettetés előtt állnak a háromszéki minikézilabda-csapatok, ugyanis pénteken és szombaton az országos ifjúsági 5-ös (2006-ban születettek) elődöntőben lépnek pályára Csíkszeredában, annak érdekében, hogy kiharcolják a döntős szereplés jogát. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub és a Sepsiszentgyörgyi ISK egyaránt parádés szerepléssel jutott elődöntőbe, ahol külön csoportba sorolták be őket.

A Nagy Mózes SK az elődöntő A-csoportjában lesz érdekelt olyan ellenfelek társaságában, mint a Kolozsvári Jövő, a Máramarosszigeti Genius ISK és a Csíkszeredai Városi Sportklub. A Sepsi ISK a B-csoportba került, ahol a Nagybányai Phoenix, a Marosvásárhelyi Pegasus és a Nagybányai 2-es számú ISK lesznek az ellenfelei. A csoportok első két helyezettje jut tovább a döntőbe, ezenkívül a helyosztókat is lejátsszák a torna rangsorának felállítása céljából.

A Nagy Mózes Sportklub az elmúlt hétvégén újabb felkészülési tornán vett részt, Szász Csaba tanítványai ezúttal Brassóban mérték össze erejüket a helybeli Korona, illetve Golden Kids 2005–2006-os korosztályú csapataival, valamint a Vidombáki KC 2004-ben születettekből álló együttesével. Az NMSK eredményei: 14-16 a Vidombáki KC, 16-15 a Brassói Korona és 18-16 a Brassói Golden Kids ellen. Szász Csaba edző szerint készen állnak a csíkszeredai elődöntőre. Az NMSK kerete a brassói tornán: Kovács Kincső, Ferencz Boróka, Biszak Hanna, Nicolăeşi Diana, Burlui Ioana, Ilie Ioana, Tankó Barbara, Nyáguly Kinga, Puşcaşu Ryana, Kovács-Bőr Andrea, Béres Rebeka, Kertész Bernadett.

A Sepsiszentgyörgyi ISK is gőzerővel hangolódik a kétnapos megmérettetésre, Szerző Árpád edző elmondása szerint nagy lelkesedéssel és napi edzésekkel készülnek, és reménykednek a jó szereplésben. „Arra törekszünk, hogy a végkifejlettől függetlenül emelt fővel távozhassunk az elődöntőről” – fogalmazott a szakember, aki bővített kerettel utazik Csíkszeredába, ugyanis szeretné, ha mindenik tanítványa átélhetné egy ekkora téttel bíró esemény hangulatát.

A Sepsi ISK kerete: Seres Renáta, Vajda Lisa, Szász Kitty Mónika, Lazăr Iasmina, Cristian Adriana, Simon Johanna, Imre Johanna, Bardócz Szilvia, László Boróka, Şerban Luana, Bedő Boglárka, Domokos Boglárka, Brassai Eszter, Már Tekla, Vrînceanu Gabriela, Téglás Adrienn, Varga Anett, Bartha Nóra, Molnár Cecília.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük