Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ígéretes ifi-szereplés

Ígéretes ifi-szereplés Sport

Nem sikerült érmet szerezni, negyedik helyezés volt a romániai küldöttség legjobb eredménye a február 11–18. között a törökországi Erzurumban megrendezett Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Románia hat sportágban 29 – köztük gyergyószentmiklósi és csíkszeredai – sportolóval képviseltette magát.

Az olimpiai fesztivál utolsó napján a Farkas Hunor, Carina Alexandra Militaru, Mihnea Alexandru Spulber és Andreea Diana Trâmbițaș alkotta vegyes síugró­csapat a 4. helyen végzett, míg férfi síugrásban a Daniel Cacina, Radu Mihai Pacurar, Hunor Farkas, Mihnea Alexandru Spulber összetételű váltó ötödikként zárt. Az Albert Júlia, Gidró Antonia, Cosmin Ionuț Nedelea és Szász Attila István összetételű short track gyorskorcsolyás váltó az ötödik lett, sílövészetben a 2×6 + 2×7,5 km-es vegyesváltóban a Hajdú Tímea, Márton Enikő, George Marian Colțea és Vasile Andrei Titoc felállítású csapat a 9. helyen végzett, míg a Darvas Zsanett Bernadett, Kémenes Anna, Iulian Ababei, Valentin Dirtu Lunic alkotta 4×5 km-es sífutóváltó hetedikként ért célba.
Egyéniben a legjobb eredmények a csíkszeredai Iszlay Mátyás hódeszkás és Cosmin Ionut Nedelea gyorskorcsolyázó nevéhez fűződnek, mindketten hatodikok lettek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük