Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idő előtti búcsú a vb-től

Idő előtti búcsú a vb-től Sport

A magyar és a román válogatott számára is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a németországi női kézilabda-világbajnokságon. Az előbbi három góllal maradt alul az esélyesebb franciákkal szemben, míg utóbbi hatalmas meglepetésre az utolsó másodpercben betaláló csehektől kapott ki.

Magyarország 29-26 arányú vereséggel búcsúzott a világbajnokságtól, egyúttal pedig vezéregyéniségtől, Görbicz Anitától, aki bejelentette, hogy ez volt az utolsó nagy nemzetközi tornája a magyar női kézilabda-válogatottban. A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC játékosa a magyar szövetség statisztikája szerint 232 alkalommal szerepelt a válogatottban és 1111 gólt szerzett.

Ambros Martín szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a román női kézilabda-válogatott erős pofont kapott hétfőn. „Úgy láttam, végig mi irányítottunk, de nem tudtunk elhúzni annyira, hogy a mindvégig nyugodtan és intelligensen játszó csehek ne lettek volna képesek visszajönni. Jó erős pofont kaptunk” – nyilatkozta a 28-27-es vereség után a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC vezetőedzője. A spanyol tréner hangsúlyozta, csapata továbbra is formálódik, és a 2020-as tokiói olimpiára kell késznek lennie.

A vb-negyeddöntőben tegnap este Svédország–Dánia és Franciaország–Montenegró párharcokat rendeztek. A mai program: Hollandia–Csehország (Magdeburg 18.30), Norvégia–Oroszország (Magdeburg 21.30).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük