Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Húsz év után jutottak ki

Húsz év után jutottak ki Sport

A román U21-es labdarúgó-válogatott kedden kivívta a 2019-es Európa-bajnokságon való indulás jogát, így Románia több mint 20 évnyi várakozás után kvalifikálta magát a korosztályos Európa-bajnokságra.

A trikolórok kedden Ploiești-en Pușcaș két, valamint Hagi és Petre egy-egy góljával 4–0-s parádés győzelmet arattak a sereghajtó Liechtenstein felett, így veretlenül nyerték meg a 8. csoportot, két pontot ráverve a második helyezett Portugáliára. Hasonló bravúrra legutóbb 1998-ban volt példa, amikor a Lobonț, Contra és Dănciulescu fémjelezte nemzedék jutott ki Eb-re.

Két Sepsi OSK-s játékos is kivette a részét a sikerből: Florin Stefan és Rus Adrián. Több mint 12 ezren szurkoltak a helyszínen, a rekordot a pár nappal korábbi kolozsvári találkozó tartja, ahol 12.558 néző előtt nyertek 2–0-ra Wales ellen.

Az Olaszország és San Marino által rendezett jövő évi Eb-re egyenes ágon jutott ki a 9 csoportelső, míg a legjobb 4 második helyezett (Lengyelország, Görögország, Ausztria és Portugália) osztályozón küzd az utolsó két kiadó helyért. Eddig biztos továbbjutó: Olaszország, Spanyolország, Anglia, Németország, Szerbia, Horvátország, Belgium, Dánia, Franciaország és Románia.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük