Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hozta a papírformát a Sepsi–SIC

Hozta a papírformát a Sepsi–SIC Sport

A Sepsi–SIC továbbra is hibátlan a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután a szombati 5. fordulóban 76–62-re (22–14, 24–14, 16–20, 14–14) győzött a Gyulafehérvári Universitatea vendégeként. A kisebb hullámvölgyek ellenére végig vezetve aratott diadalt a sepsiszentgyörgyi együttes, amely zsinórban tizenegyedszer múlta felül a Fehér megyeieket. Az eddigi 21 egymás elleni mérkőzésen a Sepsi–SIC tizenkét alkalommal hagyta el győztesen a pályát.

 

Ružica Džankić hárompontosa nyitotta meg a mérkőzést, amire a házigazdák részéről Jessica Faye January egy triplával válaszolt, viszont a folytatásban a zöld-fehérek akarata érvényesült. Az első negyed végére már nyolcpontos előnyt építettünk ki, illetve a második játékrészben is hengereltünk, hiszen a hárompontos vonal mögül Tyaunna Marshall és Sydney Wallace is hatékony volt, és egyebek mellett ennek köszönhetően magabiztos előnnyel várhatták a folytatást (28–46).

Szünet után kevésbé volt összeszedett a zöld-fehér gárda, több hiba becsúszott támadásban és védelemben is, így a harmadik negyedben a gyulafehérváriaknak sikerült négy pontot faragniuk a hátrányukból, de az utolsó tíz percben már nem tudtak jobban felzárkózni. Csapatunk legjobbja a 23 pontot szerző Sydney Wallace volt, míg a Fehér megyeiek részéről a Jessica Faye January teljesítménye figyelemre méltó, 22 pont állt a neve mellett. Gyulafehérvár: Fodor 12/6, Fleșer, January 22/9, Fleming 4, Radovic 8. Cserék: Morrissette 9/3, Agache, Geleriu, Omerbasic 2, Ignat, Cutaș 5, Bobar. Vezetőedző: Manuel Angel Rodriguez Escudero. Sepsi–SIC: Džankić 5/3, Kress 5, Marshall 14/6, Gödri-Părău 3, Neagu. Cserék: Wallace 23/15, Fontaine 16, Kilin 4/3, Hamilton-Carter 3, Kovács, Stoenescu 3/3, Huțanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.

„Az első félidő rendben volt, elégedett voltam a játék intenzitásával, de a szünet után koncentráció hiányában játszottunk, és ez nem tetszett. Egy mérkőzés 40 perces, mindenkinek az utolsó sípszóig összpontosítania kell. Ezúttal is sok ziccert kihagytunk, illetve a büntetődobásokat is elhibáztuk, de ezek ellenére is nyerni tudtunk. Az Európa-kupában ezeket a lehetőségeket kosárra kell váltanunk, és akkor nemzetközi téren is nyerni tudunk. Mindent bele fogunk adni a szerdai, Energa Torun elleni mérkőzésen, valamint szükségünk van arra, hogy az Aréna tele legyen, és a szurkolók csodálatos hangulatot teremtsenek, ami győzelemre vezethet minket. Tudom, hogy a mérkőzés hétköznap van 19 óráról, de szeretettel várunk minden kosárlabda kedvelőt, hiszen szükségünk van a segítségre a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésén” – nyilatkozta Zoran Mikes vezetőedző.

A Sepsi–SIC tehát szerdán 19 órától az Energa Torun ellen mérkőzik a Sepsi Arénában, az Európa-kupa csoportkörének 4. fordulójában. Az eddig elvesztett találkozók ellenére még mindig van esélyük kijutni a D-csoportból, viszont ehhez az kell, hogy legalább 16 ponttal le kell gyűrjék azt a lengyel csapatot, amelytől az 1. fordulóban 84–69 arányú vereséget szenvedtek Torunban. Remélhetően nagyon sokan kilátogatnak az Arénába, és ezúttal is fergeteges hangulatban játszhatnak lányaink.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük