Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

HÍRHALOM

HÍRHALOM Sport

Karate

Kilenc érem Bodzavásárról

Vasárnap tartották Bodzavásáron a Hayashi-kupát, amelyen 12 karate klub mintegy 190 versenyzője vett részt. A viadalon tiszteletét tette a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub hét versenyzője, akik összesen kilenc érmet szereztek.

A Bartók Csaba és Vajik Csaba senseiek által felkészített céhes városi karatékák ezúttal is hozták formájukat, az edzők köszönik a szülői támogatást. Eredményeik: kumite versenyszámban: 1. hely: Jancsó Tamás (minikadét, -40 kg), Székely Tas (minikadét, -50 kg), Vajik Eszter (kadét, junior open), Székely Kadocsa (kadét, +63 kg); 2. hely: Bán Krisztián (8-9 év, -25 kg), Barbócz Emőke (minikadét, -50 kg); 3. hely: Hörczel Bernadett (minikadét, +50 kg). Kata versenyszámban Székely Tas és Székely Kadocsa egyaránt bronzérmet szerzett.

Birkózás

Kitettek magukért

A Sepsiszentgyörgyi ISK és MSK sportolói számára kiválóan sikerült az ifjúsági III–IV-es birkózók számára kiírt kolozsvári országos bajnokság, a kilenc szerzett érem mellett további említésre méltó helyezéseket is kiharcoltak. A sportiskolások nevéhez hat – három arany, egy ezüst, két bronz – bajnoki érem fűződik, míg a municípiumi sportklub birkózóinak egy aranya és két ezüstje egészíti ki a háromszékiek kiváló hétvégi mérlegét.

Húszfős volt az a sportolókból és edzőkből álló szentgyörgyi delegáció, amely múlt csütörtöktől vasárnapig a Kolozsváron megtartott országos birkózóbajnokságon vett részt. A viadalon mintegy 500 birkózópalánta lépett szőnyegre. Az ISK részéről nem találtak legyőzőre és ez által begyűjtötte a bajnoki címet Nemes-Nagy Vivien (37 kg, ifjúsági IV), Sere Barbara (60 kg, ifi IV) és Köblös Bernadett (34 kg, ifi III), míg az MSK-tól Nichifor Levente (55 kg, ifi III) bizonyult a legjobbnak. Ezüstérmet szerzett Pánti Renáta (56 kg, ifi IV/ISK), Orbán Lóránt (50 kg, ifi IV/MSK) és Mátéfi Tibor (78 kg, ifi IV/MSK). Bronzérem csak sportiskolás birkózók – Kertész Mátyás (50 kg, ifi III) és Fejér Csanád (100 kg, ifi IV) – nyakába került. Kisdöntőt veszítettek, így ötödik helyen végzett a Sepsi ISK-tól Szabó Zsombor (72 kg, ifi III), Gáspár Anna és Antal Orsolya (60 kg, ifi III).

Fallabda

Bronzérem a kupakiíráson

Október 20-22. között bonyolították le a fallabdázók Román-kupáját, amelynek a temesvári Helios klub adott otthont. Az országos tornára 42 férfi és 8 női játékos nevezett be az ország különböző városaiból. A Kovászna Squash SKE négy játékosa vállalta a szereplést az ország második legnagyobb pontszerző versenyén. A női mezőnyben Szabó Nikole (ifjúsági) harmadikként végzett, míg a férfiaknál Negruțiu Florin 20., Bara Hunor 22., Szilágyi-Nagy Sándor pedig 30. helyezett lett. A következő országos körversenyre Kolozsváron kerül sor november 17-19. között. A játékosok országos versenyeken való részvételét a Kovászna Megyei Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatja.

Asztalitenisz

Hetedik a ranglistaversenyben

Ştefan Moldoveanu, a sepsiszentgyörgyi Electrica sportolója négy győzelemmel és hét vereséggel a háta mögött hetedikként fejezte be a felnőtt asztaliteniszezők szombaton és vasárnap Câmpulungon megtartott Top 12-es viadalát. A torna végeredménye: 1. Alexandru Cazacu (Mioveni) 22 pont, 2. Cristian Chiriţă (Pristavu Câmpulung) 20 pont, 3. Ionuţ Seni (Mioveni) 20 pont… 7. Ştefan Moldoveanu (Electrica) 15 pont.

Az Electrica versenyzője köszöni a támogatást Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának és Kovászna Megye Tanácsának.

Őszi amatőrbajnokság

Kézdivásárhely polgármesteri hivatalának sportirodája és a Zöld Nap Egyesület ma 14 órától amatőrök számára asztalitenisz-bajnokságot szervez a helyi sportcsarnokban. A szervezők a következő korosztályokban hirdették meg a viadalt: 2010–2011-ben, 2008–2009-ben, 2006–2007-ben, 2004–2005-ben születettek, valamint ifjúságiak és felnőttek. A fiúk és a lányok külön kategóriában szerepelnek, a mérkőzések hat asztalon zajlanak. Benevezés ingyenes, azonban a résztvevőknek kötelező sportcipőt és pingpongütőt magukkal vinniük. A bajnokság végi eredményhirdetésen díjazni fogják a legjobbakat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük