Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hétvégi sportajánló

Hétvégi sportajánló Sport

Fontos lépést tehet a feljutás felé a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amennyiben vasárnap délben, idegenben begyűjti a három pontot. Az élvonalbeli szereplésre pályázó sepsiszentgyörgyiek álltak az előző körben, azt megelőzően viszont Baloteşti és Temesvár skalpját is begyűjtötték. Kívánjuk, hogy folytatódjon a sikerszéria!

 

Labdarúgás, II. liga

A ligamásodik Sepsi OSK számára nem ígérkezik sétagaloppnak a târgoviştei kiszállás, a piros-fehérek vasárnap 11 órától az Eugen Popescu Stadionban lépnek pályára a másodosztályos bajnokság 33. fordulójában. A mérkőzést élőben közvetíti a Dolce Sport 1 és a Digi Sport 1 tévécsatorna. A két együttes legutóbbi összecsapása 2-1-es sepsiszentgyörgyi sikerrel zárult, az OSK Hadnagy és Mitra találataival biztosította be a győzelmet tavaly ősszel. Remélhetően ez vasárnap sem lesz másként, az újoncként fantasztikus menetelést bemutató piros-fehér mezesek öt meccsre állnak az idény elején még elképzelhetetlennek tartott bravúrtól. A hatodik helyen álló Chindia sem tett le egészen feljutási álmairól, és mindenképpen győzni szeretne vasárnap, hogy életben tartsa esélyeit. Minden adott tehát egy végletekig kiélezett, látványos összecsapáshoz, a Székely Légió pár száz szurkolóval utazik a helyszínre, hogy bíztassa a mieinket. Hajrá, Sepsi OSK!

A 33. forduló többi párharca: ma 11 órától Baloteşti – Szatmárnémeti Olimpia, 15.30-tól Mioveni – Academica Clinceni; szombaton 11 órától Foresta Suceava – Nagyvárad; 11.30-tól Resicabánya – Brassói FC; 17 órától Temesvári Poli – Dunărea Călăraşi. Afumaţi és az Aradi UTA játék nélkül jut három ponthoz, míg a Juventus és Brăila szabadnaposak.

 

Megyei labdarúgás

A IV. liga 24. fordulójának programja: szombaton Barót–Perkő, Illyefalva–Papolc, Kovászna–Gelence, Bardoc–Bereck; vasárnap KSE–Nagyajta, Uzon–Ozsdola, Bölön áll. A Réty–Csernáton meccset csütörtökön rendezték.

Az V. liga 21. fordulójában: szombaton Bodok–Nagybacon, Dálnok–Zágon; vasárnap Hidvég–Kökös, Bodzaforduló–Szotyor, Szitabodza–Maksa, Kommandó áll. Figyelem: mindkét háromszéki ligában változott a mérkőzések kezdési időpontja, az ifjúságiak 15.45-től, míg a felnőttek 18 órától játszanak!

 

Teremlabdarúgás

Szombaton az utolsó fordulót rendezik az élvonalbeli futsalbajnokság play-outjában, a 6. körben a KSE Resicabányai Munkást látja vendégül szombaton 17 órától a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A resicabányai odavágó a hazaiak 2-1-es győzelmével végződött. Az 5. fordulóban, vasárnap a KSE idegenben betlizett, 11-1 (6-1) arányban kapott ki a Kolozsvári Clujanától.

 

KSE-napok

Szerdától vasárnapig tart a kézdivásárhelyi sport ünnepe, az idei KSE-napok leginkább a gyerekeket és az amatőr sportolókat szólítják meg. Szombaton 10 órától tartják az ünnepi felvonulást a Sinkovits Stadionban (rossz idő esetén a sportcsarnokban), majd 11 órától ugyanott kézilabda-bajnokság kezdődik, előbb férfiak, majd nők számára. Ugyanaznap 16 órától megnyitják a felújított tekepályát. Vasárnap 9 órától rajtol a minimaraton mezőnye Torjáig és vissza, ugyanekkor kezdődik az U12-es kosárlabda Székely NB a sportcsarnokban. A 2016-os év legjobb céhes városbeli sportolóit a 18 órától kezdődő sportgálán díjazzák.

KÉP: Az utóbbi két mérkőzésen Dragoş Huiban volt a Sepsi OSK „motorja”

Fotó: Henning János

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük