Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hétvégén indul az idény

Hétvégén indul az idény Sport

Látványos fogathajtó-versenyre kerül sor hét végén Oltszemen. Az Olt menti település modern pályáján szervezik az országos kettesfogat versenysorozat első fordulóját. Bő egy hónap múlva nemzetközi versenyre kerül sor ugyanott.

A versenyre benevezett 16 fogat már tegnap megérkezett, 15 órától technikai gyűlésre, 17 órától állatorvosi vizsgára került sor. A lovak az oltszemi kastély kertjében felállított mobil boxokban „laknak”, a fogatok a hátsó kijáraton, a malom udvarán át járnak le az Olt partjára, az országútra nem kell kijönniük.

Az árvíz miatt nemrég átmenetileg úszómedencévé alakult pályát szépen letakarították, lekaszálták, az akadályokat – a falu lakosságának lelkes részvételével – ahol kellett felújították, újrafestették minden készen áll a versenyre.

– Várunk szeretettel mindenkit, lószerető embert és nemcsak, hisz ez látványnak sem utolsó, ki lehet jönni családostól, a felnőtteket flekkennel, sörrel, a kicsiket kürtöskaláccsal, fagyival várjuk – mondta Fodor István polgármester.

A háromnapos verseny ma 11 órától a díjhajtással kezdődik, holnap 11 órától a maratonhajtással folytatódik, és vasárnap 12 órától az akadályhajtással és a díjkiosztással zárul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük