Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hétszáz diák a baróti sportcsarnokban

Hétszáz diák a baróti sportcsarnokban Sport

Szombaton 22. alkalommal szervezték meg Baróton a Barót Kupa elnevezésű tánc- és tornafesztivált, melyre az ország huszonöt településéről és a magyarországi Kapuvárról is érkeztek versenyzők, fellépők, számbelileg mintegy hétszáz különböző korú diák, iskolás.

A vendégversenyzők mellett természetesen jelen voltak a házigazda barótiak: a Tanulók Klubjának Mozaik tánccsoportja, a művelődési ház Syncron tánccsoportja, valamint a Gaál Mózes Általános Iskola Sweet Girls csoportja. A nap folyamán nyolc különböző kategóriában, százhúsz versenyszámot láthattak a nézők – a diákok tudásuk, ügyességük legjavát adva szórakoztattak, táncoltak, tornásztak, bizonyítva, hogy iskoláinkban, a mellettük működő különböző intézményekben napjainkban is nagy figyelmet fordítanak a gyermekek mozgáskultúrájára, a zene mellett végzett gyakorlatoknak a fiatalok testét, szellemét fejlesztő összhatására, a közös tánc nyújtotta örömre, életérzésre.

A zsűri elnökeként ezúttal is jelen volt a fesztiválon Boros Ágnes Tünde, a Magyar Látványtánc Sportszövetség elnöke, aki elmondta, már a sokadik alkalommal van Baróton, és az itt megrendezett versenyről most is csak dicsérő szavakat tud mondani.

– A baróti fesztivál színvonalas megrendezésének az érdeme Dimény Olga tanárnőé, aki mindamellett, hogy lelkesen, odaadóan foglalkozik a gyermekekkel a baróti Tanulók Klubjánál, 1997 óta minden évben ezt a nem kevés munkával járó szervezési feladatot is ellátja. Nagy emberi odaadás, alázat kell ehhez, és az eredményt mindannyian látjuk– én csodálatos dolognak tartom – hangoztatta véleményét.

Hozzáfűzte, a fesztiválnak külön tétje is volt, a legjobb táncosok az idén Brassóban megrendezendő Látványtánc Európa-bajnokságra kvalifikálhatták magukat, ám az ilyen versenyeken, mint a baróti is, nem feltétlenül az értékelésen van a legnagyobb hangsúly, bár az is fontos, de annál fontosabb a fellépő gyermekek, és a tehetségük kibontakozását látó szülők öröme.

– Székelyföldön egyébként elterjedt a látványsportok oktatása. Minden szülőnek csak azt tudom tanácsolni, támogassa gyermekének ez irányú tevékenységét, hiszen a táncnál jobb mozgásforma nem igazán létezik. Az minden izmot megmozgat, arányosan fejleszti a testet, a gyakorlati órák hangulatosak, a gyermekek szinte észre sem veszik, hogy mennyire keményen edzenek. Egészségesek, kiegyensúlyozott a fejlődésük– ez pedig minden szülőnek csak örömet szerezhet – összegezte Boros Ágnes Tünde.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük