Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hetedik hely a világelitben

Hetedik hely a világelitben Sport

Lerövidítették a tomboló szél miatt veszélyessé vált úszópróbát a Penghu-szigeteken zajlott tajvani Ironmanen, így a több mint 700 versenyzőből álló mezőny mindössze 400 métert úszott a Tajvani-szorosban. Az időjárás a folytatásban – a 180 km-es kerékpározás és a 42,2 km-es futás során – is próbára tette a vasembereket, köztük a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombort.

A hétvégi, tajvani Ironman világkupát megelőzően Deák Zsombor Kínában versenyzett egy meghívásos rövidtávú versenyen, ami igazából egy show volt, amit élőben közvetítettek a nemzeti sportcsatornán és több mint egy millióan követtek figyelemmel – tudtuk meg a sepsiszentgyörgyi hivatásos triatlonistától.
Ezután következett volna számára az első komolyabb megmérettetés, ugyancsak Kínában egy fél Ironman világkupa, amit hat nappal a rajt előtt törölt a kínai kormány. Emiatt Zsombor kénytelen volt átszervezni az egész további programját, repülőjáratokat, szállást, de mindez a formaidőzítésére is hatással volt az év utolsó és legfontosabb versenye, az Ironman Taiwan előtt.
– Harmadjára vagyok itt a Penghu-szigeteken, valahogy mindig drámaira sikerül ez a verseny. Most közel három hetet töltöttem itt, ami már sok is volt. Most voltam eddig a legjobb állapotban. Európai embernek meleg volt, de az előző évek kánikulájához képest, most egészen tűrhető volt. Ellentétben a hatalmas széllel, ami miatt egy részét törölni is kellett az úszásnak, így az rövidebb volt. A kerékpározás alatt is nagyon szeles volt az idő, sajnos végig egyedül tekertem. A futás jól sikerült. Összegezve jó közepesnek mondanám a versenyem, talán kicsivel jobban is alakulhatott volna számomra, de ennek ellenére elégedett vagyok, mert jól sikerült a felkészülés, és tényleg mindent beleadtam a versenybe. Stabil versenyt hoztam, végül is jó eredménnyel – részletezte lapunknak a sportoló, aki nem mulasztotta el megköszönni az egész éves támogatást Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának és Kovászna Megye Tanácsának.
A férfi PRO rangsor: 1. Daniel Fontana (Olaszország) 7:47:35 óra, 2. Jarrod Harvey (Ausztrália) 7:50:29, 3. Alex Polizzi (Ausztrália) 8:01:21, … 7. Deák Zsombor 8:19:32. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük