Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hazai pályán az érmekért

Hazai pályán az érmekért Sport

A nemrég lezajlott U19-es teremlabdarúgó Román-kupa nyolcas döntője után újabb nagyszabású utánpótlástorna helyszínéül szolgál a kézdivásárhelyi sportcsarnok, ahol április 26–30. között rendezik a női U18-as országos kosárlabda-bajnokság döntőjét. A céhes városbeli Nagy Mózes Sportklub lánycsapata a turné egyik favoritjaként vág neki a nyolccsapatos döntőnek, a lányok tavalyi bronzérmüket szeretnék fényesebbre cserélni.

A Román Kosárlabda-szövetség még nem véglegesítette a torna programját, de az már bizonyos, hogy délelőtt és délután is két–két meccset játszanak le, a házigazda Nagy Mózes SK a tervek szerint mindennap 18 órától mérkőzik. Az ország nyolc legjobb U18-as csapatát két csoportra osztották, a csoportkör lejártával az első két helyezett az elődöntőben folytatja, míg a többiek az 5–8. helyekért küzdenek. Az elképzelés szerint április 29-én, szombaton bonyolítanák le az elődöntőket, majd egy nappal később a döntőre és a helyosztókra kerülne sor.

Az A-csoportba került Nagy Mózes SK a Bukaresti Olimpia ellen kezdi meg szereplését, majd a Gyulafehérvári SPL és a Kolozsvári Napoca Baschet lesz az ellenfele. A B-csoportban a Temesvári Bega, a CSM Târgovişte és a Bukaresti Rapid lesz érdekelt. A turné főesélyesének a több ifjúsági válogatottal kiálló Kolozsvári Napoca Baschet számít, továbbá Târgovişte és az NMSK is ott lehet a végelszámolásnál, de a többieket sem szabad leírni.

A céhes városiak remek szezont futottak, csoportmásodikként jutottak tovább az elődöntős szakaszból, és nem titkolt célkitűzésük megismételni, és ha lehet, felülmúlni a tavalyi eredményüket, vagyis ezúttal döntőt szeretnének játszani. Ennek érdekében keményen dolgoztak, és sikert sikerre halmoztak az idényben, megfelelő odafigyeléssel pedig könnyen teljesíthetik céljukat. Feltéve, ha sikerül hozniuk a formájukat, és kihasználniuk a hazai pálya előnyét.

A kézdivásárhelyi kosárlabdaélet három évvel ezelőtt már rendezett országos döntőturnét, 2014-ben az U15-ös korosztály döntőzött nálunk, az akkori nemzedékből nőttek ki a mostani U18-asok. Az akkori döntősök közül az idei fináléra csak Brassó, Temesvár és Kézdivásárhely maradt talpon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük