Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hátsérülése hátráltatja

Hátsérülése hátráltatja Sport

Hátsérülése miatt kénytelen volt visszalépni Simona Halep a profi női teniszezők október 21–28. között megrendezendő, szingapúri világbajnokságától. A világelső szeptemberben, a vuhani torna előtt szenvedett hátsérülést, és porckorongsérvvel diagnosztizálták.

Simona Halep elutazott Szingapúrba abban a reményben, hogy játszani tud majd, csütörtökön azonban bejelentette, hogy visszalép a női világbajnokságtól. „Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést. Mindig nehéz visszalépni egy nagy tornától, de saját egészségem érdekében jobb így” – mondta Halep, aki szerint edzője, Darren Cahill is „száz százalékban támogatta” ezt a döntést. „Nincs jól a hátam, négy hétig nem edzettem, nem vagyok felkészülve az ilyen szintű játékra” – tette hozzá.

Simona Halep 7421 ponttal a női világranglista első helyét foglalja el jelenleg, és már biztossá vált, hogy – immáron másodszorra – listavezetőként zárja az évet, ugyanis sem a második helyen álló dán Caroline Wozniacki, sem a harmadik helyezett német Angelique Kerber nem tudja megelőzni. Halep idén megnyerte a sencseni és a montreali tornát, valamint a Roland Garrost, illetve döntőt játszott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, Rómában és Cincinattiben is. Visszalépése nyomán a világranglista kilencedik helyén álló holland Kiki Bertens utazhat Szingapúrba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük