Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéki focisikerek

Háromszéki focisikerek Sport

Háromszéki kisfocisták is próbára tették magukat az Aventics-kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgótorna XXIV. kiadásán, Egerben, ahol hat korosztály 104 csapata küzdött a helyezésekért. A tornán többek között a Sepsi OSK két korosztályos együttese, illetve Háromszék válogatottja is labdába rúgott. A Sepsi OSK 2004-es együttese korosztálya legjobbjának bizonyult, míg a 2008-asok ezüstérmesek lettek.

A Sepsi OSK két csapatát nevezte a megmérettetésre, míg a Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség a megyei 2006-os válogatottat küldte harcba az egri utánpótlástornán. A 2004-es korosztályú labdarúgó-palántákból álló Sepsi OSK hibátlan meneteléssel nyerte meg a turnét, Kulcsár László edző vezényletével. A Niculy Rajmund – Kelemen Dániel, Ilyés Levente, Dobozi Krisztián, Bod Botond, Nistor Ákos, Tusa Balázs, Vura Ottó, Kocsis Norbert, Tóth Ákos, Nagy Enhárd, Bente Krisztián, Kocsis Csongor és Ghitu Tudor alkotta alakulat a csoportkörben jól elnáspángolta ellenfeleit: 3-0 az Eger SE, 5-0 Egerszalók és szintén 5-0 Bélapátfalva ellen. Ezt követően az elődöntőben a budapesti FC Grund alakulatát fektették két vállra (2-0), majd a tegnap délelőtti döntőben is brillíroztak a piros-fehérek, magabiztos, 5-1-es győzelmet aratva Mezőkövesd felett. Az OSK két különdíjat is kiérdemelt, Kocsis Norbert lett a gólkirály, Nistor Ákos pedig a legjobb játékos.

A Sepsi OSK legkisebbjei, a 2008-ban született kisfocisták Ghinea Lóránt edző vezetésével remekeltek. A sepsiszentgyörgyiek a csoportkörben 4-1-re nyertek a Vecsés FC ellen, 13-0-ra alázták meg Nyékládházát, 5-2-re iskolázták le a Grund FC Budapestet, illetve 5-2-re kikaptak a Plútó SE Egertől. A csoportból továbbjutva újra a Plútó SE volt az ellenfelük a negyeddöntőben, itt azonban már fordult a kocka, a mieink 4-2-es diadalt arattak. Az elődöntőben Veresegyháza ellen értek el fölényes sikert (11-0), a döntőben azonban fejet hajtottak az FK Csíkszeredával szemben, így ezüstéremmel zárták a turnét, amelynek legjobb játékosa Batzula Hunor lett. A 2008-as keret: Makó Máté –Máthé Bence, Batzula Hunor, Sandu Csanád, Udvardi Balázs, Prezsmer Norbert, Burián Hunor, Bács Márk és Kolcza Dávid.

A 2006-os korosztályú megyei válogatott nem jutott túl a csoportkörön, habár mindez 2 gólon múlott. A csapat szereplése ennek ellenére tisztességesnek mondható, három győzelem és egy vereség a mieink mérlege. Eredményeik: Háromszék – Csepel Hungary Club 94 SE B 1-0, Háromszék – Verőce SE 9-0, Ikarus Budapest – Háromszék 5-1, Gödöllő SE A – Háromszék 1-2. Háromszék válogatottja: Nikula Milan (Sepsi OSK), Cucu Laurentiu (OSK), Ureche Valentin (Sepsi Jövő), Józsa Etele (OSK), Korodi Krisztián (Jövő), Orbán Balázs (Barót), Szőcs András (Barót), Bocan Eric (Kovásznai Sport For All), Imets Ádám (Barót), Rendi Zsombor (OSK), Vladarean Luca (Jövő), Csősz Ákos (Sport For All).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük