Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromgólos hazai győzelem

Háromgólos hazai győzelem Sport

Jó formában levő kapusának és remek második félidei támadójátékának köszönhetően idénybeli első győzelmét aratta a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata szombaton, a III. liga 2. fordulójában. Pénteken a Botoşani II. otthonába látogatnak.

 

Az előző szezonban mindkét Radóci Bucovina elleni mérkőzését elveszítette a KSE, más volt a helyzet azonban a szombati találkozón. A tapogatózó játékkal eltelt első húsz perc után a Dorin Goian irányította vendégek bekeményítettek és átvették az irányítást. Többször is közel kerültek a gólszerzéshez, a 26. percben Andrei Cerlincă, majd bő tíz perc múlva Radu Ungureanu, illetve Stejărel Vișinar is ziccerbe került, azonban a parádésan védő Gabriel Bunduc tette a dolgát, a szenzációs formában védő brassói kapus az őrületbe kergette a vendégcsapat támadóit. A KSE Bukur Róbert távoli lövésével válaszolt, majd nem sokkal később Gajdó Gotthárd próbálkozása csattant a kapufán.

A második félidőt a sokadalmi lázban égő kézdivásárhelyiek sokkal elszántabban kezdték, az 50. percben a csereként pályára lépő Veress Botond megszerezhette volna a vezetést, ám a befejezésnél pontatlan volt. A folytatásban mindkét oldalon volt esély a gólszerzésre, a házigazdák Gajdó Gotthárd, a vendégek pedig Daniel Bălan révén veszélyeztettek, de a kapusok ezúttal is elemükben voltak. A 65. percben tört meg a jég, Robert Ciobanu szabálytalankodott a tizenhatos vonalon belül Gajdó Gotthárd ellen, a befújt büntetőt Gazda József értékesítette (1–0).

A kapott gól feltüzelte a hazai csapatot, és csakhamar már kettővel vezettek. A 69. percben Ionuț Puianu kapus hatalmasat hibázott a kirúgásnál, Veress ügyesen lecsapott a labdára, és közelről könnyedén a hálóba gurított (2–0). A hajrában szépíthettek volna a vendégek, Coronă lövése a kapufáról pattant vissza. A véghajrában a hazaiak még egy ászt előhúztak tarsolyukból, Ștefănescu passzát a középen érkező Kurtuly Róbert emelte át a kapus felett (3–0).

„A támadójátékunkkal nincs gond, idegenben két gólt szereztünk, most hazai pályán hármat. A védelmünk viszont még nem állt össze, szerencsénkre Bunduc hatalmas formában védett, így az első félidőben játékban tartotta a csapatot. A második játékrész jobban sikerült, fiatalok és erősek vagyunk, kevés csapat tudja velünk felvenni a harcot. Nagyon örülök, hogy több gólszerzési lehetőséget ki tudtunk alakítani, de a védelmünkön még rengeteget kell dolgoznunk. Azt gondolom, hogy szünet után csak egy csapat volt a pályán, fizikai szempontból az egyik legerősebb együttes vagyunk, és ezt bizonyítani is tudjuk. Az előző szezonban kétszer is kikaptunk Radóctól, de most sikerült nyerni ellenük, szóval egy lépést tettünk előre” – nyilatkozta a mérkőzés után Gazda József.

Labdarúgó III. liga, 1. csoport, 2. forduló: KSE–Radóci Bucovina 3–0 (0–0). Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion, mintegy 200 néző. Vezette: Valentin Lungu (Jászvásár).

KSE: Bunduc – Vlădulescu (Veress, 46.), Gajdó G. (Vârtosu, 86.), Gáll (Kanyó, 69.), Bagoly (Kurtuly, 78.), Gajdó T., Bukur, Ștefănescu, Gazda, Stanciu, Păun. Edző: Polgár László. Rădăuți: Puianu – Alecsandru, Vitu, Vișinar, Ciobanu, Cerlincă (Ionesi, 46.), Stănescu, Buziuc (Busuioc, 78.), Ungureanu (Bălan, 59.), Bosîncianu (Coronă, 46.), Stoian. Edző: Dorin Goian. Gólszerzők: Gazda (65. – tizenegyesből), Veress (69.), Kurtuly (87.). Sárga lap: Gajdó T. (8.), Gazda (76.), Bukur (84.), illetve Ciobanu (14.), Alecsandru (27.).

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük