Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győztes rajt a SIC-nek

A bajnoki címvédő Sepsi–SIC számára a lehető legkedvezőbben kezdődött a női kosárlabda Nemzeti Liga 2017–2018-as idénye, ugyanis a zöld-fehérek a szerda esti nyitókörben 82–64 (15–14, 12–33, 17–22, 20–13) arányú győzelmet arattak az újonc Temesvári SCM vendégeként.

 

A házigazdák a mérkőzés első percében négy pontot dobtak, viszont lányaink hamar észhez tértek, és tartani tudták a lépést a jól kezdő temesváriakkal. A sepsiszentgyörgyi csapatkapitány, Annemarie Gödri-Părău a 6. percben megütötte a kezét, így a folytatásban már nem lépett pályára az irányító.

A kiegyensúlyozott első tíz perc után a padról beszálló Fontaine elkezdte a pontgyártást, míg a Béga-partiak közel hat percig nem tudtak kosarat dobni. A zöld-fehér mezesek pedig nem tétlenkedtek, a szünetig húszpontos előnyre tettek szert (27–47).

A harmadik negyedben kiegyenlítettebbé vált a játék, viszont a Sepsi–SIC így is öt egységgel tudta növelni előnyét, az utolsó tíz percnek 25 pontos vezetéssel vágtak neki. Zoran Mikes edző minden játékosnak lehetőséget adott, így mindenki kivette a részét a nagyarányú győzelemből.

A dobószázalékra nem lehet panasz, a zöld-fehérek 49 százalékos hatékonysággal dobták a kosarakat, a kispadról pályára lépő játékosok nem kevesebb, mint 43 egységet szórtak. Az idény első hivatalos mérkőzésén a csapat két legjobbja Tyaunna Marshall és Nathalie Fontaine volt, mindketten 21 pontot dobtak. Sepsi–SIC: Neagu, Webb 8/6, Kress 6, Gödri-Părău 4, Marshall 21/3. Cserék: Kilin, Kovács, Fontaine 21, Hamilton-Carter 8, Džankić 9/3, Huțanu, Stoenescu 5/3. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A Sepsi–SIC vasárnap 19 órától, a bajnokság 2. fordulójában az Aradi ICIM csapatát fogadja a Sepsi Arénában. A mérkőzést megelőzően, 18 órától a Pince Band diákzenekar koncertezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük