Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győztes csapat az NMSK-é

Győztes csapat az NMSK-é Sport

A Román Kézilabda-szövetség június 6–8. között szervezte meg Râmnicu Vâlceán az országos minikézilabda-bajnokság döntős szakaszát a 2006-ban született lányok számára, amelyen Háromszék a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub révén volt érdekelt.

 

A szakszövetség legújabb elképzelése szerint a kezdőcsoportoknak szóló tizenhat csapatos döntőtornát kézilabda-fesztivál formájában bonyolították le, az volt a szempont, hogy minél több játéklehetőséghez jussanak a csapatok tapasztalatszerzés céljából.

„Az eredményjelző táblán csak a játékidő jelent meg, az eredmény nem, persze ettől függetlenül, aki figyelemmel követte, az tudta, az eredmény alakulását. A torna végén nem tartottak hagyományos értelemben vett díjkiosztót, nem állítottak fel rangsort, hanem a szervezők elképzelése szerint minden résztvevő nyertes volt, mindenki tanult valamit a játékból” – részletezte lapunknak Szász Csaba, az NMSK edzője.

A döntős csapatokat két csoportba osztották, a Nagy Mózes Sportklub a 2. csoportba került a Galaci Arctic, a Bukaresti 6-os számú ISK, a Galaci Danubius, a Plopeni-i MSK, a Petrozsényi ISK, a Caracali ISK és a Csíkszeredai VSK társaságában. A csoporton belül mindenki játszott mindenkivel, de a játékon volt a lényeg, nem az eredményen. Az NMSK cserepadon levő játékosai azonban követték és feljegyezték az eredmények alakulását, eszerint a céhes városbeli lányok 17-10-re győzték le a Galaci Arcticot, 29-20-ra Petrozsényt, 38-14-re a Galaci Danubiust, 25-18-ra Caracalt, 24-18-ra a Csíkszeredai VSK-t, 18-13-ra Plopeni-t, illetve egy vereséget szenvedtek: 27-24-re maradtak alul a Bukaresti 6-os számú ISK-val szemben.

– Lehet, hogy a döntő nem volt stresszes amiatt, hogy nem jegyezték az eredményeket, viszont az idáig vezető út bizony az volt, ugyanis több tornán kellett részt venni, amelyeken igenis számított az, hogy ki nyer, vagy veszít, ennek alapján lehetett kijutni. Büszke vagyok a lányokra, hiszen az ország legjobbjaival mérhették össze magukat, és hét mérkőzésből mindössze egyet veszítettek el. Jövőtől már az ifjúsági 4-es korosztályban leszünk érdekeltek, folytatjuk a munkát, és bízunk az újabb sikerekben – értékelt Szász Csaba, megjegyezve, hogy a szakszövetség állt minden döntővel kapcsolatos költséget.

A Nagy Mózes Sportklub országos döntős kerete: Kovács Kincső, Ferencz Boróka, Biszak Hanna, Niculăieş Diana, Burlui Ioana, Ilie Ioana, Ştefan Karina, Kertész Bernadett, Jakab Dorottya, Szakács Mónika. Edző: Szász Csaba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük