Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gólzivatar és büntetőpárbaj

Gólzivatar és büntetőpárbaj Sport

Izgalmas mérkőzésekkel és pazar gólokkal rajtolt szombaton Oroszországban a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntő-sorozata, amely után kialakult a következő kör első párosítása is: Franciaország és Uruguay egymással játszik az elődöntőbe jutásért. Messi és Ronaldo egy napon esett ki a vb-ről, de a kontinensek legjobbjai sincsenek már versenyben.

Az oroszországi nyolcaddöntők első napja után egyébként az is kiderült, hogy a legutóbbi tíz Aranylabda nyertese nem jutott csapatával a legjobb nyolc közé: Ronaldo és Messi egyaránt öt alkalommal érdemelte ki a világ legjobbjának járó elismerést, most a vb további meccseit viszont otthonról, a tévé előtt ülve nézhetik. Franciaország Argentínát, Uruguay pedig Portugáliát búcsúztatta az oroszországi labdarúgó-világbajnokság első két nyolcaddöntőjében. Ezek után nem elképzelhetetlen, hogy idén új ember nyeri az Aranylabdát.
De a válogatottak szempontjából is a „legjobbak” nélkül folytatódnak a küzdelmek. Németország kiesésével már nincs versenyben a világbajnok, Portugália búcsújával pedig az Európa-bajnok is kiszállt a versenyből. Kylian Mbappé igazi vezére volt Franciaországnak az argentinok ellen 4-3-ra megnyert nyolcaddöntőben. Már a 11. percben tizenegyest harcolt ki félelmetes sebességét kamatoztatva, a második félidőben pedig maga is feliratkozott a gólszerzők közé, ráadásul négy percen belül kétszer vette be a dél-amerikaiak kapuját. Utóbbira húsz évet vártak a gallok, hiszen Zinédine Zidane óta nem volt duplázójuk világbajnoki meccsen: a tar legenda a brazilok elleni döntőben köszönt be kétszer az 1998-as tornán. A PSG támadója mindössze a hatodik tizenéves, aki legalább két találatig jut a világbajnokságon, gólok számában pedig csupán Pelé (6) és a német Edmund Conen (4) előzi meg a tinédzserek között.
Ezzel szemben Messi pályafutása során továbbra sem szerzett gólt a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában, és az argentinokat – csakúgy, mint az 1986-os vb-címük óta mindig – ezúttal is európai gárda búcsúztatta. Hasonlóan járt a portugál zseni, Ronaldo is, miután a duplázó Cavani „jóvoltából” 2-1-es vereséget szenvedtek Uruguaytól. A 33 éves labdarúgó nagyon szűkszavúan nyilatkozott a jövőjéről a találkozó után. Ronaldo továbbra sem tudott gólt szerezni világbajnokságon az egyenes kieséses szakaszban.
A házigazda orosz válogatott 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel legyőzte a 2010-es győztes Spanyolországot a tegnapi nyolcaddöntőben, így Iniestáék meglepetésre idő előtt búcsúztak. A tizenegyespárbajban Koke és Aspas hibázott, míg az oroszok lába nem remegett, így a házigazdák jutottak a legjobb nyolc közé, ahol a tegnapi lapzártánk után kezdődött horvát–dán párbaj győztesével találkoznak. Spanyolország egyszer sem tudott nyerni vb-házigazdák ellen.
A mai műsort 17 órától a Brazil – Mexikó párharc indítja, és már biztos, hogy a kispadon kezd a brazilok védője, Marcelo. 21 órától Belgium és Japán küzd meg a negyeddöntőbe kerülésért. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük