Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gólözönös világbajnokság

Gólözönös világbajnokság Sport

Először szerzett világbajnokságon öt gólt a belga labdarúgó-válogatott, ez egyben továbbjutást ért számukra, a Tunézia elleni 5–2-es meccsen Eden Hazard és Romelu Lukaku is duplázott. Az angolok 6–1-re tömték ki Panamát, Harry Kane triplázott, a védő Stones duplázott. A két együttes csütörtökön a csoportelsőségért mérkőzik egymással.

Eddig a vb minden összecsapásán született legalább egy gól, ami rekorddöntésnek számít. A korábbit az 1954-es vb tartotta, melyen mind a 26 mérkőzésen esett találat. Anglia az első félidőben öt gólt rúgott, egyébként ez csak az ötödik alkalom, hogy egy vb-n öt gólig jut egy csapat az első félidőben. A németeknek sikerült legutóbb, világbajnokok is lettek.

Apropó németek, a német–svéd meccs megihlette Gary Linekert is, aki átfogalmazta korábbi klasszikus mondását. „A futball egy egyszerű játék, 22 férfi kergeti a labdát 82 percig, a németektől kiállítanak egy játékost, így 21 férfi kergeti a labdát 13 percig, és a végén a németek valahogy átkozottul nyernek” – fogalmazott az 57 éves angol focilegenda, utalva arra, hogy a Boateng kiállítása miatt emberhátrányba került Nationalelf Kross 95. percben szerzett góljával verte Svédországot.

Japán–Szenegál 2–2, a Lengyelország–Kolumbia meccs lapzártánk után végződött. A mai program: 17 órától Uruguay–Oroszország, Szaúd-Arábia–Egyiptom, 21 órától Irán–Portugália, Spanyolország–Marokkó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük