Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gleccseren gyakoroltak a sízők

Gleccseren gyakoroltak a sízők Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All SC síszakosztályának három sportolója vett részt az ausztriai Hintertux gleccseren megrendezett Racing Camps nevet viselő felkészítő táborban. Az egyhetes intenzív tréningen Biró Maja, Barta Martina Máté és Finta Szilárd mélyíthették el tudásukat, edzőjük, Bocz Attila kísérte el őket. Az induló keret negyedik tagja, Hámos Roxána betegség miatt a legutolsó pillanatban visszalépésre kényszerült.

Az edzőtáborba 15 országból érkeztek sportolók (Japán, USA, Svájc, Németország, Oroszország, Bulgária, Svédország), a Racing Camps nagyon nagy előrelépést jelentett sízőink technikájának javításában. Az Austrian Racing Camps 1975 óta szervez edzéseket csapatoknak, az év 365 napjában dolgoznak, többek közt itt tanult az olimpiai és világkupa-győztes Mikaela Shiffrin vagy Marcel Hirscher, de a sort még folytathatnánk.

– Itt csak tanulni lehet, az edzőnek is jó kiindulási pont, hogy merre irányítsa sportolóit, hol vannak a hiányosságok, mit kell javítani. A program nagyon sűrű, reggel 6 órától estig foglalkozás van (műlesiklás-, óriásműlesiklás-edzések, videó-analízis, szárazedzés, sí-előkészítés, top sportolók technikai elemzése stb.) – részletezte Bocz Attila edző.

– Összességében elmondhatjuk, tartalmas hetünk volt, minden időjárási körülmények közepette (eső, havas eső, hóvihar, napsütés) síeltünk, ugyanakkor a pályaváltozatosság szempontjából (jég, friss hó, fagyott pálya, lágy hó) is összetett felkészülés volt. Itthon is folytatjuk a felkészülésünket gyepsível és persze száraz edzésekkel, de amint lehetőség adódik, elkezdjük a havon a technikai edzést. Idei célunk a román bajnokságban való eredményes részvétel – fogalmazott a szakember.

A sízők kiutazása nem jöhetett volna létre a szülők, illetve Kovászna Megye Tanácsa, a Bertis és az Orex Impex támogatása nélkül. A technikai szerviz hátteret a Bike Kuckó biztosította.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük