Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a vesszőfutás

Folytatódik a vesszőfutás Sport

Továbbra is súlyos keretgondokkal küszködik a rangsor utolsóelőtti helyét elfoglaló Kézdivásárhelyi SE női kézilabdacsapata, amely kilenc játékossal – ebből kettő kapus – vállalta a játékot az A-osztályos pontvadászat B-csoportjának szombati, 8. fordulójában a vendég Temesvári CSU ellenében.

Ilyen előzmények után érthető, hogy a KSE nem tudott méltó ellenfele lenni a bánságiaknak, akik az első nyolc perc után már 7-1-re vezettek. Motoc, Bardócz és Mátis Henrietta találataival ugyan 4-8-ra felzárkózott a kézdi csapat a 11. percig, ám ezt követően közel tíz percig nem dobtak gólt, így nem meglepő a félidei 10-21-es állás. A második játékrészben hiába küzdöttek, nem tudtak közelebb férkőzni ellenlábasukhoz a kézdivásárhelyi lányok, akik ebben a felállásban ismét egy olyan ellenféltől kaptak ki, amelyet simán legyőzhettek volna, ha a sérültek is rendelkezésükre állnak.

A-osztályos kézilabda-bajnokság, 8. forduló: Kézdivásárhelyi SE – Temesvári CSU 22-32 (10-21). Kézdivásárhely, városi sportcsarnok, mintegy 100 néző. Vezették: M. Agliceriu (Prahova megye) és M. Turdean (Maros megye). KSE: Rofel – Bardócz 6/1, Mátis H. 10/2, Motoc 4, Chirvase 1, Opra 1, Kovács. Cserék: Fülöp, Nagy. Edző: Jakabos István. Temesvár: Brînzan – Puta 6/2, Sunei 4, Senciuc 2, Sîngeorzan 1, Istrate 5, Bíró 8. Cserék: Racar, Prundaru, Tepuilaca 1, Durac, Julave 2, Sârbu 2, Popan, Apostolescu, Ciobotariu 1. Edző: Emil Constantinescu. Büntetőpercek: 0–6. Hétméteresek: 5–2 (értékesítve: 3–2).

– Becsúszott egy újabb vereség, miután a játékoskeretünk még mindig nem teljes. Úgy néz ki, jövő héten Dobra Anettre és a sérülésből felépülő Mátis Zitára is számíthatunk, illetve csatlakozik a csapatunkhoz Bodó Ingrid. Remélhetőleg velük a játékunk is megváltozik. Sajnos, a sérülések megakadályoztak a jobb eredmények elérésében, viszont azt kell mondjam, hogy az utánpótlás terén gondok vannak, mert nem találtam olyan játékost, akit felhozhattam volna az A-osztályba. Mindezek ellenére előre tekintünk, és bízunk benne, hogy a visszavágókra lesz a csapatban legalább 14 jól felkészült kézilabdázó. Szerencsénk van a támogatóinkkal, akik megértik a kialakult helyzetet és mellettünk állnak. Ügyvivőnk, Imreh Zsombor a legnehezebb pillanatokban is mellettünk volt, szóval neki is köszönöm a csapatért tett munkáját” – mondta a mérkőzést követően Jakabos István edző. A KSE szombaton a FC Argeş otthonába látogat.

A játéknap többi eredménye: Rm. Vâlcea – Brassói Corona 30-31, Nagybányai Minaur – Marosvásárhelyi Mureşul 10-0, Temesvári SCM – Nagyvárad 36-21, Székelyudvarhely – Kisjenő 22-41, Dacia Mioveni – Marosvásárhelyi Olimpic 28-24, Resicabánya – Argeş 28-21.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük