Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fogynak az OSK ellenfelei

Fogynak az OSK ellenfelei Sport

Lassan vége a több mint kéthónapos téli szünetnek, szombaton nagyváradi kiszállással kezdi meg a tavaszi szezont a Sepsi OSK labdarúgócsapata a II. ligában. A rajt előtti utolsó formaellenőrző mérkőzést szombaton Csíkszeredában játszották a mieink, ahol könnyed sikert arattak a III. ligás Bákói Aerostar felett. A piros-fehérek kerete egy újabb játékossal bővült.

Csapatunktól származó értesülések szerint a Bákói Aerostar elleni csíkszeredai, felkészülési mérkőzésen a Sepsi OSK könnyedén érvényre juttatta az osztálynyi különbséget, és már a 3. percben vezetést szerzett Issa góljával, aki mintegy 20 méterről, jól helyezett lövéssel vette be az ellenfél kapuját. Tíz perc elteltével újra a szenegáli játékos volt eredményes, ezúttal Țuțu szögletről beívelt labdáját fejelte a hálóba. A második félidő 20. percében Plămadă hosszú sarokba tartó lövése még kipattant a kapufáról, de Ene lecsapott rá, és a kapu közepébe gurította a labdát. Végeredmény 3-0 (2-0), gólszerzők: Issa (3., 13.), Ene (65.).

Az OSK kezdőcsapata: Niczuly – Burlacu, Ursu, Damian, Dumbravă – Greu, Issa, Mitra, Huiban – Țuțu, Hadnagy. Játszott még: Fejér, Chiș, Minciună, Ene, Plămadă, Bujor, Iovu, Răduțoiu, Jakab.

A piros-fehér mezesekhez nemrég csatlakozott Răzvan Greu, a 21 éves kolozsvári születésű középpályás az FC Botoşani-tól érkezett kölcsönbe az idény végéig.

Suciu Valentin vezetőedző elégedetten nyilatkozott az edzőmérkőzésről.

– Ahhoz képest, hogy nehéz és fárasztó időszakon vagyunk túl, jó mérkőzést játszottunk, az eredménnyel elégedettek lehetünk, a játékkal teljes mértékben nem, de a szombati rajtig még csiszolunk rajta. Úgy gondolom, felkészültünk és készen állunk a tavaszi szezonra, Nagyváradon a lehető legtöbbet kell kihoznunk magunkból, három ponttal akarunk hazatérni – fogalmazott a szakember, utalva a szombati, Nagyvárad elleni idei első bajnokira.

Suciu elmondta, több edzőmérkőzést már nem játszanak a bajnokság folytatása előtt, mivel nem szeretnék kockáztatni, hogy a keret bármelyik tagja lesérüljön. A Bákó elleni összecsapáson Mitra Szilárd szenvedett sérülést, egyelőre nem tudni mennyire súlyosat.

A II. liga tavaszi szezonja „szellősebb” lesz a vártnál, ugyanis újabb két csapat kényszerült visszalépni, az odavágók során kizárt Pankotai Sólymok és a visszakozó ACS Berceni után a téli szünetben a Tatrangi Egyesülés és a CSM Râmnicu Vâlcea is bedobta a törülközőt, így már csak 16 csapat maradt versenyben. A hátralevő fordulókban Tatrang és Vâlcea soros ellenlábasai zöld asztalnál 3-0 arányban nyerik a párharcokat. A visszalépések miatt a szezon végén mindössze egy együttes int búcsút a másodosztálynak.

A Sepsi OSK tehát szombaton, Nagyváradon kezdi meg a tavaszi idényt, hazai pályán legközelebb március 4-én lehet szurkolni a piros-fehér mezeseknek, amikor a CS Afumaţi látogat Sepsiszentgyörgyre.

A 22. fordulóban mindössze hat mérkőzést játszanak le, a következő program szerint: február 24-én, pénteken 18 órától: CS Mioveni – Dunărea Călăraşi (tévés közvetítés); február 25-én, szombaton 11 órától: Nagyváradi Esthajnalcsillag – Sepsi OSK, Academica Clinceni – CS Afumaţi, Foresta Suceava – Temesvári ASU Poli; szombaton 12.30-tól Brassói FC – Szatmárnémeti Olimpia (tévés közvetítés); február 26-án, vasárnap 11 órától: Dacia Unirea Brăila – Aradi UTA (tévés közvetítés). Resicabánya és Baloteşti játék nélkül jut három ponthoz, a Bukaresti Juventus és a Chindia Târgovişte áll.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük