Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Focisták női szemmel

Focisták női szemmel Sport

Négyévente a futball-világbajnokság ragasztja a képernyők elé a focirajongókat, idén július 15-ig az oroszországi világverseny gondoskodik a rendszeres szurkolnivalóról. Azoknak a nőknek, akik – a környezetükben élő pasikhoz hasonlóan – fociimádók, könnyű dolguk van, de a labdarúgást annyira nem kedvelő hölgyek számára sincs minden veszve. Ők női szemmel vehetik górcső alá a vébén szereplő 736 játékost. Nézzük, kik azok, akik a leginkább megdobogtatják a női szíveket. A lista szubjektív, és a végtelenségig variálható.

 

Mats Hummels

Ország: Németország * Életkor: 29 *Posztja: hátvéd *Válogatottság/gól: 64/5

A világbajnoki címvédő német válogatott középhátvédje, a Bayern München alapembere sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a svédek elleni találkozót, de a hírek szerint nyaksérülése rendbe jött, és ma már láthatjuk őt a pályán Dél-Korea ellen. Rendkívül magabiztos és kiegyensúlyozott, de nemcsak jóképű, hanem jótékony is, tavaly UNICEF nagykövetként Malawiban járt, és egyike volt az első futballistáknak, akik fizetésük egy százalékát felajánlották a Common Goal szervezetnek, amely hátrányos helyzetű fiatalokat támogat.

 

Rúrik Gíslason

Ország: Izland * Életkor: 30 * Posztja: csatár * Válogatottság/gól: 49/3

A német másodosztályú Sandhausen szélsője csereként állt be együttese első, Argentína elleni csoportmeccsén, és mire lejárt a 90 perc, megváltozott az élete. A találkozó előtt még mindössze 30 ezer követője volt az Instagramon, mára ez a szám meghaladta az egymilliót. Csak összehasonlításképpen: ez több mint a triplája Izland népességének. Nem mutatott be trükköket, nem szerzett gólt – a világszerte látható meccs mégis bombasikert hozott számára, immár elképesztő rajongótáborral rendelkezik, elég ehhez a vikinges külső, a hosszú szőke haj és az izmos test…

 

Yann Sommer * Ország: Svájc * Életkor: 29 * Poszt: kapus * Válogatottság: 37

A Borussia Mönchengladbach kapusa (és Rafael Nadal-hasonmása) ötévesen kezdett el focizni, de ha nem menne a védés, akkor a modellkedésből is biztosan meg tudna élni. A gödröcskés mosolyáról híres játékos azonban nemcsak a fociért él-hal, hanem főzni is jól tud, ráadásul egy egészséges táplálkozást népszerűsítő blogot is működtet.

 

Nicolas Tagliafico

Ország: Argentína * Életkor: 25 * Poszt: balhátvéd * Válogatottság/gól: 4/0

Az Ajax Amsterdam védőjét az új Javier Zanettiként emlegetik, aki ért egy kicsit a focihoz, az tudja, ez mekkora dicséretnek számít. Az, hogy Argentína agyaglábú óriásként mutatkozott be Oroszországban, nagyban azon múlt, hogy például a védelemben meglehetősen gyakorta változott az alakzat összetétele, s többször is előfordult, hogy egyes tagjai számukra teljesen idegen poszton találták magukat, így Tagliafico is, aki középhátvédként jutott szerephez.

 

 

 

 

 

 

André Silva

Ország: Portugália * Életkor: 22 * Poszt: csatár * Válogatottság/gól: 24/12

Bár a portugálok közül a legtöbb figyelem kétségtelenül a megasztár Cristiano Ronaldóra irányul, az AC Milan babaarcú támadója a feltörekvő kategória egyértelmű győztese. Ígéretes tehetség, szép mosolyával máris árnyékot vet a híresebb CR-re.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük