Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Finta a dobogó tetején

Finta a dobogó tetején Sport

Hétvégén Maroshévízen bonyolították le az országos alpesisí-bajnokság egyik szakaszát, a Strindberg-kupa nevet viselő alpesisí-versenyt, amelyen a sepsiszentgyörgyi Sport-All Ski Team csapata négy versenyzővel vett részt.

A sepsiszentgyörgyiek a kapnikbányai edzőtábort követően már második versenyükön vannak túl, ezt megelőzően a Hargitafürdőn rendezett 5. Konzul-kupán álltak rajthoz a Miklós-sípályán. A Strindberg-kupát megelőző napon 15–20 centiméteres friss hó hullott, így a pályát nagyon nehéz volt hiba nélkül teljesíteni, mivel sok versenyző lesiklása után kisáncosodott a kapuk között – tájékoztatott Bocz Attila edző.

A Ski Team legfiatalabb sportolója, Florea Csanád (0–4. osztályosok) tizedik lett a népes, 36 fős mezőnyben. Az 5–8. osztályosok között Rápolti Erhárd az ötödik, míg Barta-Martina Máté a hatodik helyen végzett. A 9–12. osztályosok között Finta Szilárd mindenkit maga mögé utasított.

Hétvégén Brassópojána ad otthont a nemzetközi FIS-pontozású Childrens Trophy alpesisí-versenynek, amely kimondottan gyerekeknek szól. Magyar színekben a Sport-All Ski Team versenyzője, a maroshévízi Hámos Roxána és a csíkszeredai Páll Krisztián áll starthoz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük