A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Feszes a tempó Ausztriában

Feszes a tempó Ausztriában Sport

Harmadik felkészülési mérkőzését is elveszítette az Ausztriában edzőtáborozó Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a kínai Kuangcsou Evergrande (2–1) és a cseh Mladá Boleslav (2–1) után hétfőn a szintén csehországi Slovan Liberec-cel szemben maradt alul 1–0-ra. Még két edzőmeccset játszik a csapat a szombati hazatérés előtt.

A napi két edzéssel – délelőtt erőnléti, délután taktikai – készülő sepsiszentgyörgyiek nem játszottak alárendelt szerepet a Perg városában lejátszott újabb felkészülési meccsen, cseh ellenfelükkel egyenrangúak voltak a helyzetek kialakításában, azonban azok kihasználásban gyengébbnek bizonyultak. A Slovan Liberec az 55. percben Ševčík révén talált be Niczuly Roland kapujába. A piros-fehérek hiába küzdöttek, nem tudtak kiegyenlíteni, ráadásul emberhátrányban fejezték be a találkozót, a véghajrában Vașvari begyűjtötte második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

A hétfői találkozó előtt Bokor János, a klub sportigazgatója a Sepsi OSK hivatalos Facebook-oldalán számolt be a csapat osztrák edzőtáborozásáról.

„Nagyon jó fogadtatásban volt részünk Greinben. Remek körülmények között tudunk készülni, két edzőpályával rendelkezünk nap mint nap, plusz kaptunk egy olyan lehetőséget, hogy egy félpályás részen gyorsulási és erőnléti gyakorlatokat tudunk elvégezni, hogy a gyepnek ne ártsunk. A pálya egy romániai elsőosztályos pálya minőségével is felér. Egy kis településen vagyunk, ahol max. 2–3 ezer ember él. Szép a környezet, jó a magaslati levegő, és ilyen körülmények között kitűnő munkát lehet végezni. Naponta két edzést tartunk, délelőtt erőnlétit, délután pedig taktikait, illetve edzőmérkőzéseket játszunk” – tájékoztatott magyar és román nyelven Bokor, ugyanakkor részletesen kitért az addig lejátszott edzőmérkőzésekre is.

Ma újabb párbaj vár a csapatra, ezúttal a szlovák élvonalban 10. helyen végzett Zlaté Moravce (Aranyosmarót) ellen teszi próbára magát az OSK (helyszín: Sankt Pölten). Pénteken az orosz FK Orenburg (helyszín: Lindabrunn) ellen zárják az ausztriai edzőmeccsek sorát.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások