Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fent és lent

Zokszó nem lehet a Sepsi OSK szereplésére az élvonalbeli bajnokság első harmadáig, „de” a Voluntari elleni –2 pont még nagyon hiányozhat a végelszámolásnál. Persze a célkitűzés teljesítése még nincs veszélyben, de nem is bír ki sok ilyen botlást.
Mondhatnánk, hogy könnyen lehetett volna fordított eredményű a két utolsó forduló, és akkor minden rendben (vagy­is döntetlen a Concordiánál, győzelem a Voluntari ellen), ám szebb lenne a táblázat a 4 helyett 6 plusz ponttal. Nemcsak azért, mert jó sok óráig a Sepsi OSK állt volna a tabella élén, hanem főleg amiatt, hogy négy kőkemény mérkőzés következik, és mindegyik ellenfél jobb a Voluntarinál. Ha 12-ből nem jön be legalább 3 pont (több is elkelne), roppant bonyolulttá válik a helyzet, a visszavágó sorozatban alighanem legalább 25 pontot kell gyűjteni a rájátszásos helyhez.
Nyilván, nem törvényszerű „matek” ez, és felboríthatja a számolgatást, ha átlagon felüli lesz a döntetlenek száma a bajnokság második felében. Hogyha a Sepsi OSK a következő 9 fordulóban is legalább 15 pontot gyűjt (ami nem lehetetlen feladat), a maradt 8 fordulóban elérhető közelségbe kerülhet a felsőházi rájátszás.
Érdekes megfigyelni, hogy a Székelyföldön szintén sokakat érdeklő és érintő C-osztály (III. liga) öt csoportjában mennyi pa­ti­nás klubbal találkozunk. Mindegyiknek az elődje volt már A-osztályban valamikor, ugyanazon, hasonló vagy más-más nevekkel. Az első csoportban Oţelul, Gloria, Foresta, Ceahlăul, a második csoportban Rapid (igen, a nagy bukaresti Rapid!), a harmadik csoportban Brassó, a negyedikben Gyulafehérvári Unirea és Resicabánya, az ötödikben Nagybányai Minaur (Minerul), Besztercei Gloria. Van néhány olyan résztvevője is a harmadosztálynak, amelyek jelenlegi élvonalbeli klubok második csapatai voltaképpen, még a név is azonos. Az első csoportban FC Botoşani 2, a másodikban ott vegetál a Becali-féle FCSB 2, a harmadik csoportban az Astra 2, a Voluntari 2, az U Craiova 2, valamint a Nagyszebeni Hermannstadt 2, a negyedikben nincs, az ötödikben a Kolozsvári CFR 2 és a Medgyesi Gaz Metan 2. A felsoroltak közül egyelőre az Astra 2 remekel, vezeti a harmadik csoportot. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások