Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Feltörekvőben az utánpótlás

Feltörekvőben az utánpótlás Sport

Elváráson felüli teljesítményt nyújtott a sepsiszentgyörgyi Electrica fiúegyüttese – Balázs Gergő, Nagy Magor István és Bokor Zoltán – a serdülő korosztály számára kiírt konstancai csapatbajnokságon, ahol jól menetelve, az eredetileg kitűzött legjobb tizenhat közé jutást jócskán felülmúlták azzal, hogy végül a 10. helyen zárták a viadalt.

A megyeszékhelyiek selejtezőcsoportjukból harmadikként jutottak ki, miután 4-1-re kikaptak a Steauától, 4-0-ra pedig a Székelyudvarhelyi ISK I-től, illetve 4-1-re nyertek a konstancai SPL I-gyel szemben. A legjobb tizenhat között első körben 4-1 arányban alulmaradtak Újszentessel szemben, majd 4-0-ra verték Zilahot, így a 9–12. helyekért játszhattak a folytatásban. Itt kettős sikert könyvelhettek el, 4-2-re felülmúlták a kézdivásárhelyieket, és 4-1-re a Besztercei SPL 2-őt, és a 10. helyen fejezték be az erőpróbát.

– Az eredeti célkitűzés a legjobb tizenhat közé jutás volt, amit jó játékuknak köszönhetően jócskán felülmúltak a fiúk, jelenlegi értékünket tekintve reális ez a mezőnyben elfoglalt 10. hely – értékelt Kocsis Balázs edző.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK mindkét csapata a 12. helyen zárta a serdülőkorúak országos csapatbajnokságát. A Bedő Norbert, Popov Szabolcs és Chelmuş Ionuţ összetételű fiúcsapat hármas győzelemmel lépett tovább selejtezőcsoportjából: 4-0-ra verték Moineşti-et és a Konstancai SPL 2-őt, illetve 4-3-ra a Székelyudvarhelyi ISK 2-őt. A legjobb tizenhat között előbb 4-0-ra kikaptak a Steauától és Câmpulungtól, majd 4-3-ra nyertek a konstancai Farullal szemben, így a 9–16. helyekért folytathatták a küzdelmet, ahol 4-3-as vereséget szenvedtek Besztercétől, és 4-2-re győztek Székelyudvarhely II. ellen. A 9–12. helyért vívott párharcokat elveszítették (4-1 Újszentessel és 4-2 az Electricával), és a 12. helyen végeztek.

Az NMSK lánycsapata – Papp Rebeka, Oláh Kriszta és Mike Boróka – is biztatóan kezdte szereplését, 4-2-re nyert Giurgiu, 4-0-ra pedig Zilah ellen. A legjobb tizenhat között viszont 4-1-re kikaptak a Slatinai SPL-től és a Slatinai ISK-tól is, illetve 4-0-ra felülkerekedtek a Dunărea Giurgiun. A 9–16. helyekért vívott helyosztón 4-3-ra legyűrték Krajovát és 4-2-es vereséget szenvedtek Piteşti-től, majd újabb két vesztes párbajt vívtak Araddal (2-4) és Galaccal (1-4), emiatt a 12. helyen zártak.

– A lányoknak a két slatinai csapat ellen lett volna keresnivalójuk, ha hozzák azokat a meccseket, akkor bejuthattak volna a legjobb nyolc közé. Ám sajnos, a döntő pillanatokban elkapkodják esélyeiket– értékelt edzőjük, Kerekes Barnabás, aki elmondta, a héten besztercei edzőtáborba utaznak, az ottani olimpiai központ remek felkészülési lehetőséget kínál a sportolóknak a soron következő B-divíziós és egyéni megmérettetések előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük