Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fellépett az Eb-dobogóra

Fellépett az Eb-dobogóra Sport

A február 15–18. között Budapesten megrendezett teremíjász-Európa-bajnokságon a 3. helyet szerezte meg saját kategóriájában a 37 éves Rácz-Berecz Tímea, aki fér­jével, Zsolttal együtt a Tiszafa Hagyomány­őrző Egyesület képviseletében, ugyanakkor a román válogatott tagjaként vett részt az eseményen.

Rácz-Berecz Tímea férje biztatására kezdett íjászattal foglalkozni 2013-ban, és a kezdetektől fogva igen tehetségesnek bizonyult. Bár a női mezőny kissé szűkebb e férfias sportágban, eredményei elvitathatatlanok, így a február eleji országos verseny megnyerése után Tímea a Román Hagyományos és Teremíjász-szövetség küldötteként vett részt a rekordszámú, több mint 500 versenyzővel büszkélkedő budapesti Eb-n. Vadászreflex-íjával az első nap a lehetséges 300-ból 187-et, második nap 133-at, harmadik nap 161 pontot lőtt, így lett a 621 pontot szerző német és az 581-gyel záró angol versenyző után 481 pontjával dobogós.

Férje, Rácz-Berecz Zsolt barebow-íjával a sokkal népesebb férfimezőnyben 725 pontot összesített, ami a 18. helyhez volt elég. A kézdivásárhelyi Luka Loránd vadászreflex-íjával, 543 ponttal a 12. helyet szerezte meg korosztályában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük