Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felkészülve az új kihívásokra

Felkészülve az új kihívásokra Sport

Teljes gőzzel készülnek a kézdivásárhelyi utánpótlás kosárlabdacsapatok a küszöbön álló 2017–2018-as idényre. A felnőtt női 1. ligás csapat – amelynek kerete jórészt az U20-as csapat tagjaira épül – már augusztus közepén elkezdte a felkészülést, míg a többiek szeptembertől csatlakoztak.

Az U14-es fiú és az U13-as lány kategóriákban szeptember elején már lejátszottak egy-egy barátságos előkészületi mérkőzést a Székelyudvarhely melletti Bögözön vendégeskedő Müncheni BCL csapatai ellen, ahol a lányok 30 pontos győzelemmel, míg a fiúk egy pontos vereséggel mutatkoztak be. Az elmúlt szezonban a felsőháromszéki kosárlabda-egyesületek mintegy 150 kézdivásárhelyi és környékbeli gyereknek és fiatalnak szerveztek különböző versenyeket, az országos és a Székely Nemzeti Bajnokságban Kovászna, Ozsdola, Szentkatolna és Bereck kiskosarasai is játéklehetőséget kaptak. Idén is több kézdivásárhelyi játékost behívtak a romániai felnőtt és utánpótlás válogatottakba, akik büszkén képviselték az országot és Kézdivásárhelyt a hazai és nemzetközi viadalokon.

Az országos bajnokságok idei kiírásaiban a kosárlabdázók az NMSK es KSE színeit képviselik. A KSE öt kategóriában szerepel: a felnőtt női I. ligában, az U14-es és U16-os fiúbajnokságban, valamint U12-es és U10-es fiú- és lánycsapatokkal. A Nagy Mózes SK az U20-as, U16-os és U14-es lánybajnokságba nevezett be. Az edzők – Ljubomir Kolarevic, Farkas Alpár, Minescu János, Csüdör Botond, Gazda Szilárd, Csutak András és Debreczi Iringó – jórészt folytatják a tavaly elkezdett munkájukat. Kászoni Boglárka a magyar kosárlabda fellegvárában, Pécsen folytatja egyetemi tanulmányait, az ott szerzendő értékes tudást remélhetőleg itthon fogja majd kamatoztatni.

A Román Kosárlabda-szövetség a napokban közzé tette az utánpótlás-bajnokságok alapszakaszának csoportbeosztásait, a felnőtt női 1. liga és az U20-as pontvadászat kiírása még várat magára. A kosarasok egyik legnagyobb kihívása az idei szezonban a teremszükséglet kielégítése. Az edzések jelenleg két teremben zajlanak: a Turóczi Mózes-iskolában, valamint a sportcsarnokban, kissé szűkös körülmények közepette. Az előző idényben is szinte minden órában, mindkét teremben két csapattal edzettek, ami valljuk be, nem a legideálisabb helyzet a minőségi munka elvégzéséhez. Városszinten megemelkedett a teremigény a különböző sporttevékenységekre, így szinte lehetetlen a délutáni órákban szabad helyet találni. Nagyon hiányzik a város sportéletéből a Gábor Áron Líceum évek óta felújításra váró tornaterme.

A KSE kosárlabda-szakosztályának támogatói 2017-ben: Zarah Moden, New Fashion, Julius Meinl, UPS Distribution, Agrowest, AMC, DRG, Nexxon, Elitagro, Rotrans, Hell-Com, Sicul Com, Kézdivásárhely és Kovászna megye tanácsa, valamint a kosaras gyerekek szülei.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük