Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fekete pont a fekete hétfőn

Fekete pont a fekete hétfőn Sport

Mindkét teremlabdarúgó-csapatunk számára túl nagy falatnak bizonyult az alapszakasz 19. fordulója, amikor tapasztaltabb és erősebb kerettel bíró ellenfelekkel szemben voltak kénytelenek labdába rúgni. A várakozásoknak megfelelően sem a KSE, sem a Sepsi FC nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni a Temesvári Informatika, illetve az FK Székelyudvarhellyel szemben, mindkét együttes többgólos vereséget szenvedett.

Nehéz dolga volt a többnyire újoncokból álló KSE-nek hétfőn a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, ahol az idegenlégiósokkal teletűzdelt, félelmetes gólerővel bíró Temesvári Informatikával szemben. A bánságiak az első sípszótól fogva lerohanták a kék-fehéreket, akiket a jó kapusteljesítmény és a kitartó védekezés mentett meg a kétszámjegyű vereségtől. Több hiba is becsúszott a hazai gépezetbe, de mi más lehet tenni, mint védekezni a román futsalválogatott szövetségi kapitánya, Robert Lupu által irányított brazil és szerb erőkből álló csapattal szemben? Az első gólig 7 percet kellett várni, amikor az őrizetlenül hagyott Lupu vágta be kíméletlenül a léc alá a játékszert, majd gyors egymásutánban további két találatot jegyeztek a vendégek, miután még csírájában elfojtották minden támadási kísérletünket. A félidő eredményét Valadares szépségdíjas góllal állította be. A második játékrész újabb négy vendéggólt eredményezett, de a KSE becsületgólja is megszületett a 38. percben. Kézdivásárhelyi SE – Temesvári Informatika 1-8 (0-4), gólszerzők: Oláh (38.), illetve Lupu (7., 34.), Mogueira (11., 29.), Marques (13.) Valadares (16., 33.), Oliveira (39.).

KSE: Bunduc – Căşineanu, Gáll, Gajdó T., Oláh (cserék: Niczuly, Szabó, Gajdó Sz., Daczó, Szotyori, Vulcan). Edző: Csulak Attila. Temesvár: Koivumaki – Oliveira, Marques, Valadares, Mogueira (cserék: Simic, Lupu, Molina, Rupa, Ivaşcu, Ilaş, Voin). Edző: Robert Lupu. A szintén fiatalokból álló Sepsi FC sem volt könnyebb helyzetben a székelyudvarhelyi mérkőzésen, ahol hat perc után került hátrányba, az ősszel még Szentgyörgyön játszó Mihály találata után. A zöld-fehérek Țicalo révén gyorsan visszavágtak, ám szünetig további három gólt kasszíroztak. A második játékrész is gyors gólváltással indult, Mánya góljára válaszolt Máté, ám ennél többre nem futotta a mieink erejéből. A Sepsi FC egykori kiválósága, Mánya Szabolcs nem kevesebb, mint négy gólt lőtt egykori csapatának. Székelyudvarhely – Sepsi FC7-2 (4-1), gólszerzők: Mihály (6.), Bíró (12., 14.), Mánya (17., 21., 26., 32.), illetve Țicalo (7.), Máté (22.). FK: Grigoraș – Biró, Mánya, Szőcs László, Miklós (cserék: Klein – Mihály, Szőcs Lóránd, Kedei, Hadnagy, Gálfi, Tifán, Boda). Edző: Jakab Zoltán. Sepsi FC: Papp – Pavel, Țicalo, Pulugor, Máté (cserék: Bocz, Incze, Czintos, Bartos). Edző: Farkas Attila.

A 19. forduló többi eredménye: Dévai Autobergamo – Dunărea Calărăși 6-1 (1-0), Galaci United – Jászvásári Poli CSM 6-2 (1-0), Resicabányai Munkás – Kolozsvári Clujana 3-6 (1-2). A Marosvásárhelyi City’us szabadnapos volt. A Sepsi FC legközelebb vasárnap lép pályára, 18 órától a Galaci Unitedet látja vendégül a Szabó Kati Sportcsarnokban. A KSE jövő hétfőn Marosvásárhelyre látogat, ahol 18.30-tól a címvédő City’us-szal csap össze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük