Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Európa tetején a Real

Európa tetején a Real Sport

A Bajnokok Ligája címvédő Real Madrid meggyőzőbb játékkal 2-1-re legyőzte az Európa Ligát megnyerő Manchester Unitedet az európai Szuperkupa döntőjében, kedd este a macedón fővárosban, Szkopjéban.

 

Az első félidőben a spanyolok szűrője, Casemiro volt a legveszélyesebb David De Gea kapujára, a 16. percben kapufát fejelt, a 24. percben viszont a hálóba talált a brazil középpályás (1–0). A második játékrész egy életerős Kroos-bombával indult, majd Real-parádéval folytatódott: Gareth Bale és Isco pazar összjátéka után a spanyol középpályás lőtt higgadtan a kapuba (2–0). Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Manchester United, de Paul Pogba fejjel, Romelu Lukau pedig lábbal hibázott közvetlen közelről. Gareth Bale is lőtt egy hatalmas kapufát a másik oldalon, de 3–0 helyett 2–1 lett az állás.

A Manchester United szépítését két nyári igazolás hozta össze: Matic kemény, lapos lövését még védte Keylor Navas, de Romelu Lukaku nem hibázott közvetlen közelről (2–1). Az Evertontól érkező belga támadó ezzel első tétmeccsén rögtön gólt szerzett MU-mezben, jelét adva annak, hogy Zlatan Ibrahimovic és Wayne Rooney méltó utódja lehet.

A 81. percben a szünetben beálló Marcus Rashford került hatalmas helyzetbe Mkhitaryan kiugratása után, de Navas eszén nem tudott túljárni az angol csatár.

A Real Madrid a Manchester United története negyedik európai Szuperkupáját nyerte el (csak a Milannak, illetve a Barcelonának van több, szám szerint 5) és a Bajnokok Ligája után itt is megvédte címét. A folytatásban a Real Madrid az ősi rivális Barcelona ellen játszik egy kétfelvonásos spanyol Szuperkupa-döntőt (vasárnap, augusztus 13-én és augusztus 17-én) , a Manchester United pedig ugyancsak vasárnap megkezdi a Premier League 2017/2018-as szezonját, az első fordulóban a West Ham United együttesét fogadja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük