Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Európa irányába is tekintünk

Európa irányába is tekintünk Sport

A Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata elkezdte a felkészülést a következő bajnoki sorozatra, valamint a FIBA Európa-kupára. A kitűzött cél: tisztes helytállás a nemzetközi versenyben, illetve küzdeni a bajnoki cím megvédése érdekében.    

Rusz István klubmenedzser érdeklődésünkre elmondta, hogy augusztus 21-én elkezdődött a hivatalos felkészülés, és Nathalie Fontaine kivételével, aki az Universiadén szerepel Kínában, a csapat összes többi tagja megérkezett Sepsiszentgyörgyre. A lányok napi két edzésen vesznek részt, de a felkészülési programban szerepel két edzőmérkőzés is a brassói Olimpia csapatával (szeptember 7-én és 9-én), majd szeptember 10-én indulnak egy egyhetes körútra, amelynek keretében megmérkőznek a Cargo UNI Győr csapatával, illetve részt vesznek a Sió Kupán.

Ami pedig az új játékidényt illeti, Rusz István szerint korai még erről beszélni, de úgy tűnik, hogy egy kiegyensúlyozottabb bajnokságra lehet számítani. „Azt mondhatnám, hogy az elmúlt évekhez képest egy más bajnokság elé nézünk. Eleve nem lesz teletűzdelve amerikai játékosokkal. Persze lesznek, de nem lesz minden csapatban 4-5 amerikai, és ez mindenképp egy másságot fog behozni a játékba. Valószínű, hogy lassulni fog a bajnokság, de talán így lesz érdekesebb. Megítélésem szerint ez a bajnokság kiegyensúlyozottabb lesz, mint az előző. Persze egyelőre még elég sok csapat titkolózik, nem tudjuk a játékosállományaikat”, magyarázta.

A szezonban a klub vezetőségének részéről az elvárás a kosárlabda csapattal szemben sem több, sem kevesebb, mint küzdeni a bajnoki cím megvédése érdekében. „Szeretnénk mindenképp tartani a szintünket. Első helyről fennebb lépni nem lehet, és megtartani mindig nehezebb, mint megnyerni, viszont a célkitűzés az maradt. Elsősorban az Európa-kupában szeretnénk pontokat szerezni, a hírnevét vinni a városnak. Ez az elsődleges célunk, tehát október-november időszakban az Európa-kupás mérkőzésekre koncentrálunk”, emelte ki Rusz. A női kosárlabda Európa-kupa alapszakaszában a Sepsi-SIC első mérkőzését idegenben, a lengyel Energa Torun csapatával fogja játszani (október 12.), majd egy héttel később a török Hatay BB-t fogadja.

Ami pedig a Sepsi-SIC finanszírozását illeti, Rusz István derűlátó, hogy az akadályok elhárulnak. „Tény, hogy az új törvény nem csak nekünk jelent gondot, hanem egész ország szinten is egy egész kálváriát váltott ki, elég nagy a bizonytalanság. Nem tudtak pontot tenni a végére, viszont én nagyon optimista vagyok, és bizakodóan azt mondom, hogy mint minden sok másból, ebből is sikerül majd kimászni. Persze nem hiányzik ez a hercehurca, de próbáljuk a lányokkal ezt nem éreztetni, a csapaton kívül hagyni, és menedzsmentileg megoldani”, emelte ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük