Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Esély a bennmaradásra

Egy szetten múlott, végül a sepsiszentgyörgyi Electrica Asztalitenisz Klub megszerezte összetettben a 7. helyet a 2017-2018-as Szuperliga-kiírásában. Ennek köszönhetően a sepsiszentgyörgyiek a hatodik helyet elfoglaló székelyudvarhelyi csapattal csapnak össze a bennmaradásért.

Nincs könnyű helyzetben az Electrica, hiszen anyagi gondok miatt a télen Bîrlan Laurenţiu a Krajovai Egyetem csapatához igazolt, így az együttes három főre, Moldoveanu Ştefanra, Simon Teodorra és Kocsis Balázsra fogyatkozott. Ştefan Moldoveanu eddigi legjobb idényében összesen 8 meccset nyert meg, amihez csapattársai keveset tudtak hozzá tenni, így nyeretlenül zárták a visszavágókat.

Először a konstancai csapattól szenvedtek vereséget (5-3), majd a tavalyi bajnok Mioveni elleni kudarc következett (5-0). Ezt a székelyudvarhelyi és a besztercei 5-1 arányú vereség követte, majd a tavalyi ezüstérmes Câmpulungot majdnem meglepve 5-3-ra maradtak alul a legények. Végül Kolozsvártól 5-1-re, Krajovától 5-2-re kaptak ki. Az utolsó meccsen fontos volt, hogy legrosszabb esetben 5-2-re veszítsen a csapat, nagyobb arányú vereség esetében 8. lett volna összetettben. Ez sikerült, szettarányban pedig a szentgyörgyi csapat bizonyult jobbnak 24-23 arányban a nyolcadik Krajovánál.

– Nehéz helyzetben vagyunk, nem könnyű ellenfél Udvarhely, tele jó játékosokkal. Mi anyagiak hiányában nehezen tudjuk megoldani a fontos dolgokat, mint fizetés, felszerelés, edzések. Nehéz egy felnőttcsapatot fenntartani anélkül, hogy megfelelő környezetet alakítsunk ki számára. Nehezen tudunk igazolni játékosokat ilyen feltételek mellett. Természetesen így is megteszünk mindent, hogy a lehető legtöbbet hozzuk majd ki magunkból – fogalmazott Kocsis Balázs.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük