Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értéket képvisel a kézilabda

Értéket képvisel a kézilabda Sport

Alig pár nap választ el bennünket a női A-osztályos kézilabda-bajnokság rajtjától, a 2017–2018-as idényben az időközben felszámolt Sepsi-SIC helyett a Kézdivásárhelyi SE kézilabda-szakosztálya igyekszik becsülettel képviselni Háromszéket. A KSE szombaton, hazai pályán mutatkozik be az erős játékerőt képviselő Temesvári SCM ellen, az idény első bajnokija 11 órakor kezdődik a céhes városi sportcsarnokban.

Az új idényben az előző kiíráshoz viszonyítva több klub vállalta a másodosztályos szereplést, mint a tavaly, az A-csoportban 12 helyett 15, a B-csoportban 11 helyett 14 klub iratkozott be a pontvadászatba. A kézdivásárhelyi csapat a B-csoportban kapott helyet, a következő ellenfelek társaságában: Resicabányai CSU, Székelyudvarhelyi SK, Marosvásárhelyi Mureşul, Marosvásárhelyi Olimpic, Temesvári SCM, Naţional Râmnicu Vâlcea, Dacia Mioveni, Nagybányai Minaur, Köröskisjenői Körös, Brassói Corona, Nagyváradi CSU, Temesvári Universitatea, FC Argeş. Az ütemterv szerint az év végéig összesen 12 mérkőzést játszanak le, míg az odavágók utolsó fordulója januárra marad. Az alapbajnokság 2018. május 12-én zárul. A csoportgyőztes feljut az idén Virágok Ligájára átkeresztelt szuperligába, míg a 2-3. helyezettek pótselejtezőn vehetnek részt a feljutásért.

A kézdivásárhelyiek kedden előkészületi mérkőzést játszottak Brassóban, a helyi Corona szuperligás és másodosztályos játékosokból álló keretével, ahol nem annyira az eredményen, mint a játékon volt a hangsúly. Szombaton megkezdik menetelésüket az A-osztályban, azonban továbbra is bizonytalan a szakosztály anyagi helyzete, egyelőre nem tudni, a helyi és a megyei önkormányzat milyen összeggel támogatná a csapatot.

– Sajnos megfelelő anyagi alap nélkül hiányzott a nyugodt felkészülési időszak számunkra, a sok bizonytalanság miatt nehéz volt ráhangolódni az idényre, egy felkészülési meccset játszottunk, holott már legalább tíz kéne a lábunkban legyen. Figyelembe kell vennünk, hogy jelenleg csapatépítési fázisban vagyunk, célunk, hogy játéklehetőséget biztosítsunk a helyi fiatal tehetségeknek – részletezte Jakabos István edző.

A szakvezető kiemelte, az erős utánpótlásrendszer kérdése megoldódott, egyrészt, mivel a Nagy Mózes SK-nál működő szakosztály Szász Csaba vezetésével folyamatosan termeli ki a tehetséges játékosokat, másrészt a nyáron beindult Kézilabda Akadémia által. Emellett tervezik, hogy hazacsábítják a nagyvilágba szétszóródott helyi kézilabdázókat.

– Olyan értékeink vannak ebben a sportágban, hogy vétek lenne nem kihasználni ezt a lehetőséget és hagyni, hogy más városoknak hozzanak dicsőséget tudásukkal. Idénre az a célunk, hogy megerősödjünk, és megfelelő támogatással, kiegészítve a keretünket az innen elszármazott kézilabdázókkal, jövőre már akár a bajnoki címért is küzdhetünk. Idén mindent elkövetünk a jó eredmények érdekében, egyelőre a szurkolók türelmét kérjük – fejtette ki a tapasztalt szakember.

A magas szintű teljesítményhez viszont pénz kell – fűzi hozzá a csapat ügyintézője, Imreh Zsombor, a KSE titkára. „Egyelőre a támogatóink segítségével tudunk elindulni a bajnokságban, köszönjük, hogy mellénk álltak (Zarah Moden és New Fashion, Nexxon, Toró Impex, Jazz Bistro, Transintex)” – közölte.

A KSE kerete: Rofel Mădălina, Fülöp Krisztina – kapusok, Voloncs Júlia, Mátis Zita, Dobra Anett, Mátis Henrietta, Mátis Zsuzsa, Kovács Ágota, Baka Tünde, Nagy Boglárka, Bardócz Emőke, Orosz Eszter, Opra Beáta, Stupar Andreea – mezőnyjátékosok.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. szeptember 14., 9:18
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Mivel TAMÁS SÁNDOR elnők Úr kézdivásárhelyi szúletésú , lakoja is .a Megyetanács elnők reméljyuk fog segiteni a csapaton.Ez volna a hejes dőntés. Vajon a szivén hordja a városa kézilabda sorsát ????????????????????????