A KSE kézilabdacsapata a 2017–2018-as idényre

Alig pár nap választ el bennünket a női A-osztályos kézilabda-bajnokság rajtjától, a 2017–2018-as idényben az időközben felszámolt Sepsi-SIC helyett a Kézdivásárhelyi SE kézilabda-szakosztálya igyekszik becsülettel képviselni Háromszéket. A KSE szombaton, hazai pályán mutatkozik be az erős játékerőt képviselő Temesvári SCM ellen, az idény első bajnokija 11 órakor kezdődik a céhes városi sportcsarnokban.

Az új idényben az előző kiíráshoz viszonyítva több klub vállalta a másodosztályos szereplést, mint a tavaly, az A-csoportban 12 helyett 15, a B-csoportban 11 helyett 14 klub iratkozott be a pontvadászatba. A kézdivásárhelyi csapat a B-csoportban kapott helyet, a következő ellenfelek társaságában: Resicabányai CSU, Székelyudvarhelyi SK, Marosvásárhelyi Mureşul, Marosvásárhelyi Olimpic, Temesvári SCM, Naţional Râmnicu Vâlcea, Dacia Mioveni, Nagybányai Minaur, Köröskisjenői Körös, Brassói Corona, Nagyváradi CSU, Temesvári Universitatea, FC Argeş. Az ütemterv szerint az év végéig összesen 12 mérkőzést játszanak le, míg az odavágók utolsó fordulója januárra marad. Az alapbajnokság 2018. május 12-én zárul. A csoportgyőztes feljut az idén Virágok Ligájára átkeresztelt szuperligába, míg a 2-3. helyezettek pótselejtezőn vehetnek részt a feljutásért.

A kézdivásárhelyiek kedden előkészületi mérkőzést játszottak Brassóban, a helyi Corona szuperligás és másodosztályos játékosokból álló keretével, ahol nem annyira az eredményen, mint a játékon volt a hangsúly. Szombaton megkezdik menetelésüket az A-osztályban, azonban továbbra is bizonytalan a szakosztály anyagi helyzete, egyelőre nem tudni, a helyi és a megyei önkormányzat milyen összeggel támogatná a csapatot.

– Sajnos megfelelő anyagi alap nélkül hiányzott a nyugodt felkészülési időszak számunkra, a sok bizonytalanság miatt nehéz volt ráhangolódni az idényre, egy felkészülési meccset játszottunk, holott már legalább tíz kéne a lábunkban legyen. Figyelembe kell vennünk, hogy jelenleg csapatépítési fázisban vagyunk, célunk, hogy játéklehetőséget biztosítsunk a helyi fiatal tehetségeknek – részletezte Jakabos István edző.

A szakvezető kiemelte, az erős utánpótlásrendszer kérdése megoldódott, egyrészt, mivel a Nagy Mózes SK-nál működő szakosztály Szász Csaba vezetésével folyamatosan termeli ki a tehetséges játékosokat, másrészt a nyáron beindult Kézilabda Akadémia által. Emellett tervezik, hogy hazacsábítják a nagyvilágba szétszóródott helyi kézilabdázókat.

– Olyan értékeink vannak ebben a sportágban, hogy vétek lenne nem kihasználni ezt a lehetőséget és hagyni, hogy más városoknak hozzanak dicsőséget tudásukkal. Idénre az a célunk, hogy megerősödjünk, és megfelelő támogatással, kiegészítve a keretünket az innen elszármazott kézilabdázókkal, jövőre már akár a bajnoki címért is küzdhetünk. Idén mindent elkövetünk a jó eredmények érdekében, egyelőre a szurkolók türelmét kérjük – fejtette ki a tapasztalt szakember.

A magas szintű teljesítményhez viszont pénz kell – fűzi hozzá a csapat ügyintézője, Imreh Zsombor, a KSE titkára. „Egyelőre a támogatóink segítségével tudunk elindulni a bajnokságban, köszönjük, hogy mellénk álltak (Zarah Moden és New Fashion, Nexxon, Toró Impex, Jazz Bistro, Transintex)” – közölte.

A KSE kerete: Rofel Mădălina, Fülöp Krisztina – kapusok, Voloncs Júlia, Mátis Zita, Dobra Anett, Mátis Henrietta, Mátis Zsuzsa, Kovács Ágota, Baka Tünde, Nagy Boglárka, Bardócz Emőke, Orosz Eszter, Opra Beáta, Stupar Andreea – mezőnyjátékosok.

 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
  • User
    Dátum: 2017. szeptember 14., 9:18
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Mivel TAMÁS SÁNDOR elnők Úr kézdivásárhelyi szúletésú , lakoja is .a Megyetanács elnők reméljyuk fog segiteni a csapaton.Ez volna a hejes dőntés. Vajon a szivén hordja a városa kézilabda sorsát ????????????????????????

Ajánló

Modrić vigaszdíja

Csaknem négy és fél évet kell várnunk a következő labdarúgó-világbajnokságig, hiszen a 2022-es katari torna csak november 21-én veszi kezdetét. Addig is, lehet szavazni az oroszországi torna legszebb góljára.

Sikerek az országoson

Az elmúlt hétvégén Resicabányán zajlott a felnőtt birkózók egyéni országos döntője, amelyen a Mátéfi Árpád irányította sepsiszentgyörgyi MSK öt sportolója hat érmet – két aranyat, egy ezüstöt és három bronzot – versenyzett össze.

Metalubs-kupa újratöltve

A motorsport iránti szenvedély újra Sugásfürdőre vonzotta a pilótákat és csapatokat, a Sugásfürdő Metalubs-kupával díjazott autós hegyi gyorsasági verseny leggyorsabbja a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor volt.

Közel, de nem eléggé

A romániai válogatott a negyedik helyen végzett a Nagyváradon lebonyolított U20-as női B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A román nemzeti csapat tagjaként a Sepsi-SIC új szerzeménye, a kézdivásárhelyi Demeter Nóra is pályára lépett.

Franciaország a világbajnok

Egy hónappal ezelőtt kezdődött és vasárnap befejeződött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amelynek fináléjában Franciaország és Horvátország játszott emlékezetes, nem kevesebb, mint hat gólt hozó mérkőzést. A végén a gallok örülhettek, 1998 után ismét világbajnoknak mondhatják magukat. A bronzéremmel Belgium vigasztalódhatott.

Röviden

Világbajnok Magyarország A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) kihirdette a junior világbajnokság All Star-csapatát, amelybe három játékost delegál a magyar csapat. A magyar lányok nagyszerű második félidei játékuknak köszönhetően a norvégokat győzték le a debreceni döntőben, amelyet végül hat góllal, 28–22-re nyert meg Golovin Vlagyimir csapata. A torna álomcsapatában Háfra Noémi, Pásztor Noémi és Faluvégi Dorottya […]

A jó felkészülés a fontos

Hazatért kéthetes ausztriai edzőtáborozásából a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely kiváló körülmények között készülhetett az I. liga hétvégi rajtjára. A sérülések által megtizedelt piros-fehér mezesek ugyan mind az öt felkészülési meccsüket elvesztették az edzőtáborban, de jó hír, hogy körvonalazódik a keret. Szombaton már élesben megy a játék, az újonc FC Hermannstadt vendégeként.

Csodálatosak!

Más sportágakban, más csapatok számára is példaértékű, követendő és oktatásra érdemes az, amit a magyar női U20-as kézilabda-válogatott véghezvitt a debreceni világbajnokságon.

Mikes győztes mentalitása

A háromszoros bajnok és háromszoros Román Kupa-győztes Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatának bosnyák vezetőedzője, Zoran Mikes az alaposan átalakult keretről, az Európa-kupabeli ellenfelekről és a három hónap múlva kezdődő idényről nyilatkozott.

Röviden

Metalubs-kupa újratöltve Az autósport iránt érdeklődőket vasárnap Sugásfürdőre várják, ahol az országos másodosztályos hegyi gyorsasági bajnokság kilencedik futamát, egyben a regionális gyorsasági bajnokság harmadik versenyét bonyolítják le. A Sugásfürdő Metalubs Kupa a megyeszékhelyi Auto Crono Klub és a csíkszeredai Pro Motor Harghita szervezésében zajlik, a hazai szakszövetség égisze alatt. Az eseményt Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala és […]

Inter és Bayern vb-fölény

Az Internazionale és a Bayern München csapatából 1982 óta minden alkalommal szerepelt legalább egy-egy játékos a labdarúgó-világbajnokság döntőjében, és ez a sorozat vasárnap a moszkvai fináléban is folytatódik.

Ellentétes félidők

Továbbra is várat magára a Sepsi OSK első győzelme az ausztriai edzőtáborban, a sepsiszentgyörgyi I. ligás alakulat szerdán Sankt Pöltenben a szlovák élvonalban érdekelt Zlaté Moravce együttesétől szenvedett egygólos vereséget.

A java még csak most jön

Ha egyenes kieséses szakasz és Horvátország, akkor hosszabbítás. És horvát továbbjutás. Horvátország lesz Franciaország ellenfele az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjában, miután a szerdai elődöntőben a moszkvai Luzsnyiki Stadionban hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Angliát.

Röviden

Egy korszak lezárult A Real Madrid elfogadta a Juventus Cristiano Ronaldóért tett ajánlatát, azaz a portugál klasszis mostantól az olasz klub játékosának tekinthető. A Real Madrid közleményben megjegyzi, a transzfer a játékos kérésére történt. A Juventus négyéves szerződést kötött a sztárjátékossal, a Real Madridnak 100 millió eurót fizetnek CR7 játékjogáért, amit két éven belül kell […]

Új csapat, változatlan célok

Szinte teljesen megújult kerettel kezdi el a felkészülést a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata. Bár a keret új, a célok a régiek. Bajnokság, serleg és minél jobb szereplés az Európa-kupában. A klub vezetői az új játékoskeretet ismertették tegnapi sajtóértekezletükön.