Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értékes győzelem idegenben

Értékes győzelem idegenben Sport

Mindössze 21 percre volt szüksége a Sepsi OSK labdarúgócsapatának, hogy bebiztosítsa első győzelmét Voluntari ellen, az alsóházi rájátszás szombat déli, 9. fordulójában. A végjáték is tartogatott izgalmakat, de a korábbiaktól ellentétben, ezúttal nem érvényesült az utolsó perc átka, az összeszedetten futballozó piros-fehérek megérdemelten zsebelték be a három pontot. Kedden és pénteken is itthon játszik a csapat.

A Chiajnától elszenvedett kétgólos vereség után más arcát mutatta a Voluntari ellen az OSK, mintegy bebizonyítva, hogy nem véletlenül tart ott, ahol. A Neagoe-legénység gyakorlatilag négy perc leforgása alatt eldöntötte a mérkőzést, a 17. percben Tandia remekbe szabott átadását a három védőt lehagyó Yasin Hamed gurította a bal alsóba. Ez volt a 18 éves középpályás első gólja a piros-fehéreknél. Röviddel ezután, Daisuke Sato halászott el egy labdát Pleașcă orra elől, beadását pedig a jól érkező Fülöp ballal kapásból a hálóba rakétázta. A 27 éves Fülöp István ötödik alkalommal volt eredményes a szezonban.

A második játékrész nem úgy sikerült, ahogy Neagoe eltervezte, az eltiltás miatt lelátón helyet foglaló Adrian Mutu vezette hazaiak egyre többször tudtak kibontakozni, de a piros-fehér védelem és Niczuly kapus tette a dolgát. A hazai remények felcsillantak, amikor Marinescu értékesítette a Dalmau szabálytalankodásáért befújt büntetőt (1–2), de csakhamar ki is hunytak, amikor Cazan begyűjtötte második sárgalapját. Az OSK összességében megérdemelten hozta el a három pontot, és előzte meg vendéglátóját a rangsorban.

– Nincs titka annak, hogy a rájátszásban jól szerepel a csapat, talán annyi, hogy ez a befektetett munka és a komoly hozzáállás eredménye. Kis odafigyeléssel veretlenek is maradhattunk volna, de ilyen a futball, a tévedéseknek ára van. Nem lesz könnyű a két következő mérkőzésünk, de mindent megteszünk a győzelemért, mert az ország legjobb három szurkolótábora közé tartozó közönségünk megérdemli, hogy jövőre is az élvonalban drukkolhasson – nyilatkozta Eugen Neagoe.

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, 9. forduló: FC Voluntari–Sepsi OSK 1–2 (0–2). Voluntari, Anghel Iordănescu Stadion, mintegy 1500 néző. Vezette: Andrei Florin Chivulete (Bukarest). FC Voluntari: Balauru – Bucurică, Cazan, Achim, Pleașcă – Sânmărtean (Novac, 30.), Lazăr – D. Benzar (Pârcălabu, 46.), Marinescu, Deac (Voicu, 69.) – Bălan. Vezetőedző: Adrian Mutu. Sepsi OSK: Niczuly – Dalmau, Viera, Ursu, Sato – Ghinga, Petrovic – Oliveira (Ross, 73.), Fülöp, Hamed (Dima, 86.) – Tandia (Kuku, 60.). Vezetőedző: Eugen Neagoe. Gólszerzők: Marinescu (81. – tizenegyesből), illetve Hamed (17.), Fülöp (21.). Sárga lap: Pârcălabu (77.), Cazan (82., 84.), Balauru (85.), illetve Fülöp (80.). Kiállítva: Cazan (84.).

A playout 9. fordulójának többi eredménye: Temesvár – Juventus 2–0, Dinamo – Botoșani 2–0, Chiajna – Medgyes 0-0.

Két hazai mérkőzés vár a Sepsi OSK-ra a héten: kedden 18.30-kor a Temesvári Polit fogadja, május 18-án, pénteken 18 órakor pedig a Bukaresti Juventust látja vendégül. A klub tájékoztatása szerint folytatódik a jegyértékesítés ezekre a találkozókra. Ma 10–13, illetve 15–17 óra között lehet jegyet váltani a sepsiszentgyörgyi stadion jegypénztáránál.

 

A rangsor:

  1. Dinamo 9      7      0      2      18–9        41
  2. Botoșani 9 3      3      3      8–7  32
  3. Sepsi OSK 9      4      4      1      15–11      26
  4. Voluntari 9 3      1      5      11–14      24
  5. Chiajna 9      2      3      4      7–9  23
  6. Medgyes 9 4      2      3      13–12      22
  7. Temesvár 9      2      2      5      8–10        22
  8. Juventus 9      3      1      5      5–13        16

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük