Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Éremdús döntős szereplés

Éremdús döntős szereplés Sport

Két arany és két bronzérem a Veres László és Czifra Attila irányította kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncscsapatának hétvégi mérlege, miután kiváló növendékei szombaton és vasárnap az U12–13-as dzsudokák számára kiírt országos bajnokságán temesvári döntőjén versengtek. A céhes városbeli iskolás sportklub legjobb eredménye a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna és a szentkatolni Borcsa Félix Lehel névéhez fűződik, akik zsinórban harmadik évben zsebelték be a legjobbaknak kijáró bajnoki aranyat.

A bánsági döntő első napján, szombaton az U13-as korosztály küzdelmeit rendezték meg, ahol Balogh Hanna a 48 kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre. A tehetséges cselgáncsozó 2015-ben 40 kg-ban, 2016-ban 44 kg-ban volt Románia legjobbja, az újabb aranyérem kitartása és elkötelezettsége, valamint a belefektetett kemény munka eredménye. A nap másik említésre méltó eredményét Deák Roland érte el, aki az 50 kg-osok között ötödik lett.

Vasárnap a kisebb korosztálybeliek, azaz az U12-sek következtek, és a felső-háromszéki sportklub cselgáncsozói ismét kitettek magukért. Borcsa Félix Lehel a +60 kg-os súlycsoportban keményen küzdve szerezte meg a bajnoki címet, ezt megelőzően 2015-ben +50 kg-ban, míg 2016-ban +55-ban bizonyult az ország legjobbjának. Barbócz Mátyás (34 kg) és az ozsdolai Barti Hanna (48 kg) bronzéremmel zárta a versenyt, míg az elvesztett kisdöntő után Marthi Áron (42 kg) és Szima Tamás (46 kg) is az ötödik hellyel vigasztalódhatott.

– Volt, akitől többet vártam, többre számítottam, de összességében nem szabad panaszkodnom – nyilatkozta érdeklődésünkre Veres László edző. – Úgy érzem, Marthi és Szima megnyerhették volna a bronzmeccsüket, és ez egy picit bosszantó. Hanna és Félix végig jól küzdött, minden párharcuk kemény volt, megérdemelten lettek országos bajnokok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük