Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elődöntőben a Sepsi–SIC

Elődöntőben a Sepsi–SIC Sport

A Sepsi–SIC kedd délben ott folytatta, ahol múlt pénteken abbahagyta. Különösebb erőfeszítés nélkül, simán legyűrte a Gyulafehérvári Egyetem csapatát a női kosárlabda Nemzeti Liga negyeddöntőjének második felvonásában, ezzel pedig bejutott az elődöntőbe, és egy lépéssel közelebb került a címvédéshez.

A Sepsi–SIC címvédőhöz méltón elsőként jutott be a bajnokság elődöntőjébe, miután oda-vissza alapon lehengerelte gyulafehérvári ellenlábasát. Mijovic kosarával indult a találkozó, a zöld-fehérek fokozatosan átvették az irányítást, az első negyed derekán Kovács Renáta is beköszönt (6-14). Innen kapaszkodtak fel January vezérletével a hazaiak (15-16), azonban Marshall és Neagu gondoskodott a Sepsi-SIC ötpontos előnyéről az első tíz perc végére (15-20).
A második negyed elején a hazaiak kapták el jobban a fonalat, előbb Fleming volt eredményes, majd Fodor 20-nál kiegyenlített, azonban a zöld-fehérek sem hagyták magukat, jó védekezéssel párosuló 10-0-s rohanással megléptek. Fontaine duplájának köszönhetően először ugrott tíz fölé a különbség (22-34), szünetre 25-38-ra módosult az állás, és eldőlni látszottak a lényegi kérdések.
A harmadik negyedben sem álltak le a szentgyörgyi lányok, szédületes hatékonysággal szórták a távoli dobásokat, és 20 pontosra növelték előnyüket (44-64). Zoran Mikes csapata nagyon megnyomta a záró szakaszt, Webb és Kilin kétszer-kétszer voltak eredményesek a hárompontos vonal mögül az utolsó tíz perc elején (53-76), majd a véghajrában nemes egyszerűséggel leiskolázták az ellenállásra képtelen hazaiakat. Kress dobta az utolsó kosarat a szentgyörgyiek 36 pontos diadalával zárult találkozón.
A Sepsi–SIC tizenhét távoli dobásából tíz landolt a gyűrűben, ez 58%-os hatékonysági mutatót jelent. A csapat legeredményesebbje a 17/9 pontot termelő Kilin Tünde volt, Marshall és Mijovic 15–15 pontot dobott be a közösbe. Érdekesség, hogy a Mikes-csapat minden tagja legalább egy ponttal kivette részét a sikerből. A másik oldalon Jessica January volt a leghatékonyabb 21 ponttal, 5 lepattanóval és 6 assziszttal.
Végeredmény: Gyulafehérvári U – Sepsi–SIC 57-93 (15-20, 10-18, 19-26, 13-29). Sepsi–SIC: Webb 12/12, Marshall 15, Mijovic 15/3, Gödri-Părău 6, Neagu 1 (cserék: Fontaine 11, Kilin 17/9, Dzankic 2, Kress 4, Kovács 2, Stoenescu 6/6, Huțanu 2).
Mivel a múlt pénteki első felvonásban 96-44-re nyert a Sepsi–SIC, így kettős győzelemmel lépett tovább. A zöld-fehérek zsinórban ötödik alkalommal jutottak elődöntőbe, a legutóbbi két alkalommal pedig nem engedték ki kezükből a végső győzelmet. A mieink a legjobb négy között az Alexandria – Kolozsvár párharc győztesével kerülnek szembe. Az alexandriai találkozó tegnapi lapzártánk után zárult. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük