Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ellenfelek, nem ellenségek!

Ellenfelek, nem ellenségek! Sport

Féltávnál jár a tizennégy csapatos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, amelynek újoncaként a Sepsi OSK jelenleg a 12. helyen áll, három győzelemmel, egy döntetlennel és kilenc elszenvedett vereséggel. Diószegi László főtámogató és Kertész Dávid alelnök pénteki sajtótájékoztatón értékelte ki az odavágó-sorozatot, határozottan elítélve a mérkőzéseken tapasztalt magyarellenességet. A hétvégén folytatódó pontvadászat kapcsán előrevetítették az elképzeléseiket, illetve azt is elárulták, reményeik szerint mikortól lehet ténylegesen is itthon élvezni a hazai pálya előnyét.

Diószegi László klubtulajdonos elöljáróban úgy fogalmazott, a visszavágók során még több munkával, odaadással és szerencsével jobban teljesíthetnek.

– A 13 mérkőzés alatt mindössze kétszer fordult elő, hogy nem voltunk egyenlő partnerei ellenfelünknek, Botoşani-nak idegenben (5-1) és a Kolozsvári CFR-nek Brassóban (0-2). Nem említem a Steauát, amelynek a 27. percben, 0-0-nál még egy helyzete sem volt, úgy érzem, ebben a meccsben benne voltunk, de egyéni hibák miatt kikaptunk 4-0-ra, az eredmény viszont nem tükrözi híven a pályán történteket. El kell ismernünk, hogy 7-9 pontot vesztettünk a saját tévedéseinkből – fejtette ki véleményét Diószegi, aki megerősítette, továbbra is bíznak az edzői stábban, akik a lelküket kiteszik a csapatért.

A főtámogató úgy fogalmazott, a december közepétől esedékes téli szünetig hátralevő nyolc találkozón szeretné, ha megdupláznák a pontjaik számát, három győzelmet és egy döntetlent vetítve előre az év hátralevő időszakára.

– Játszottunk nagyon jó mérkőzéseket, a szurkolóink nem szabad elkeseredjenek, még akkor sem, ha a következő nyolc meccs nem úgy alakul, ahogy én szeretném. Már most megígérhetem, ha a jó Isten velünk lesz, akkor a télen még 3-5 jó játékost fogunk hozni, mert tudjuk, látjuk, hogy ide még erősítésre van szükség. Vannak olyan játékosok, akik alulmúlták várakozásainkat, de olyanok is, akik kellemes meglaaptést okoztak. Meggyőződésem, hogy nagyobb odafigyeléssel, összpontosítással átugorjuk ezt a szakadékot – fogalmazott, méltatva ugyanakkor a Székely Légiót; „a tíz pontból kilenc és fél az ő érdemük”.

Diószegi László felolvasta a klub közleményét, amely határozottan elítéli a diszkrimináció és a gyűlöletkeltés minden formáját. A klub alelnökeként, Kertész Dávid azt részletezte, hol tartanak a Szemerja negyedi stadion korszerűsítési munkálatai, elmondása szerint teljes gőzzel dolgoznak azért, hogy mihamarabb hazai pályán játszhasson a sepsiszentgyörgyi együttes. Megérkeztek a födött lelátó elemei, hamarosan a gyártó galaci cég emberei össze is szerelik és helyükre teszik ezeket. Az eredeti elképzelésen változtattak, földszint plusz egy emelet lesz kialakítva az erdő felőli részen, mert így biztonságosabbnak találták a szakemberek.

Az elmúlt időszakban folytatták a székek beszerelését, illetve dolgoznak a térfigyelő kamerák felszerelésén. Az idegen szurkolóknak elkülönített rész nagyjából készen áll, lépcsőt kell építeni a Váradi-iskola felől. A kerítést lefestették, hátravan még a vendégcsapat öltözője, illetve a beléptetőrendszer pontra tétele. A Vadász utcai részre három dupla forgóvillás rendszert terveztek, illetve plusz kaput a távozáshoz, innen járda és lépcső vezetne a lelátóhoz.

– Szeretném, ha a hónap végi Botoşani elleni meccset itthon játszhatnánk, de ha azt nem sikerülne, akkor a két héttel azutáni Medgyes ellenit már csak-csak idehaza szurkolhatjuk végig, feltéve, ha hitelesítik a pályát – közölte Kertész, kiemelve, hogy ily módon érvénybe lép az a szabály, amely az újoncoknak egy év haladékot biztosít a villanyfényes berendezés, illetve a gyepfűtés biztosításához.

Ez azt jelenti, hogy a tévétársaságok beleegyezésével úgy kell beütemezni a találkozókat, hogy azok napfénynél lejátszhatók legyenek. A péntektől hétfőig terjedő időszakban bármikor rendezhetnek mérkőzéseket, így azzal is számolni kell, hogy esetleg hétköznap délután fog mérkőzni az OSK – sok szurkoló bánatára.

Az OSK közleménye

Az utóbbi időben rendszeressé vált, hogy a Sepsi OSK mérkőzésein az ellenfél szurkolói azt skandálják, hogy a magyarok hagyják el az országot, sőt mi több, legutóbb a FCSB szurkolói egy hatalmas transzparenst feszítettek ki, amelyen azt írta: „A ti otthonotok nem Romániában van. Menjetek innen!” Számunkra teljesen elfogadhatatlan ez a magatartás, a továbbiakban nem tűrhetjük, hogy bármilyen sportesemény az uszítás színtere legyen, hasonló esetekben a jövőben határozottan reagálunk majd. Megjegyezzük, hogy saját szurkolóink mindig is sportszerűen biztatták a csapatot, minden tiszteletünk az övéké. Köszönjük mindazoknak, akik civilizált magatartást tanúsítottak a lelátókon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük