Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Együtt a foci és a rock

Együtt a foci és a rock Sport

Teljes erőbedobással dolgozik a Sepsi OSK vezetősége annak érdekében, hogy zökkenőmentessé tegye a labdarúgóklub szintlépését az élvonalba, illetve azért, hogy biztosítsa a megfelelő helyszínt a hazai mérkőzések lejátszására. A játékoskeret egyelőre rövid pihenőjét tölti, a szakmai vezetés pedig az új leigazolások megszerzésén fáradozik, de a stadionkorszerűsítés is a legsürgetőbb teendők közé tartozik. Mindezek mellett a szurkolókra is gondoltak, szerda este Edda-koncerttel és tűzijátékkal ünnepelték együtt a Háromszéken egyedülálló teljesítményt.

A koncertet megelőző sajtótájékoztatón Pataky Attila, az Edda Művek frontembere is gratulált a sporttörténelmi sikerhez, kiemelve, hogy az ilyen példaértékű teljesítmények viszik előre a világot. A 65 esztendős énekes szerint sokban hasonlít a labdarúgás és a zene, mindkettő maximális odaadást kíván a művelőitől, a pályán és a színpadon egyaránt csúcsteljesítményt kell nyújtani. A legendás zenekar április közepétől koncertkörúton van, ám szívesen elfogadták Diószegi László felkérését, és a repertoárjukban fellelhető több mint 340 dal közül válogattak a sepsiszentgyörgyi fellépésre, természetesen úgy, hogy a legkedveltebb slágereik is felcsendüljenek. Pataky azt is elárulta, hogy jövőre a zenekar fennállásának 44. évfordulójára megjelenik a 33. lemezük, dupla albumot terveznek, egy a tőlük megszokott lendületű szerzeményeket tartalmazót (Dalok a testnek), illetve egy lírai hangvételűt (Dalok a léleknek).

A Sepsi OSK főtámogatója, Diószegi László utalt arra, hogy az Edda Álmodtam egy világot magamnak című slágere a csapat mottójává vált, és mondhatni rekordidő alatt sikerült megvalósítani a nemrég még igencsak merésznek tűnő I. ligás álomképet. Azt is kijelentette, ez az együttes a román-magyar együttélés mintapéldája, amely nem a politikáról, hanem csak és kizárólag a fociról szól, emiatt nem tesznek különbséget a szurkolók között, nemzetiségtől függetlenül.

A Sepsi OSK-nál június 15-én fújnak gyülekezőt, és már levan szögezve az első felkészülési mérkőzés időpontja is: június 21-én a Kolozsvári CFR ellen, Brassóban. A tervek szerint ekkor élesben is tesztelhetik a kiszemelt és próbajátékra érkező labdarúgókat, Diószegi szerint mintegy 130-140 név szerepel a listájukon, közülük választják ki azt a 6-7 játékost, akik magukra ölthetik a csapat mezét. A piros-fehérek június 26.–július 5. között a magyarországi Bükfürdőn edzőtáboroznak. A tévéközvetítésekért járó díj megérkezése után bruttó 170 ezer eurót oszt szét a klub a feljutást kiharcoló labdarúgók közt, akik fejenként 1000-5000 eurót kaphatnak kézhez.

A klub alelnöke, Kertész Dávid elmondta, hogy bár sürget az idő, de nem mondtak le a sepsiszentgyörgyi stadion modernizálásáról, előregyártott betonelemekből építenék meg az újabb lelátókat, a férőhelyek bővítése céljából. A fedett lelátókat konténerekből alakítanák ki, ám a minimális 300 helyett 1000-re növelnék a fedett ülőhelyek számát. Az alelnök kijelentette, B-tervként mégiscsak Brassó jöhet számításba, a szomszédos megyeszékhely közelsége borítékolhatóan több nézőt eredményezne, mint a több mint 140 km-re fekvő Medgyes. Az elmúlt időszakban feltérképezték, milyen fejlesztésekre van szükség a brassói létesítményben, és amennyiben sikerül beszerezniük a tűzvédelmi engedélyt, úgy befektetnek az apróbb javítási munkálatokba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások