Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyre közelebb a döntőhöz

Egyre közelebb a döntőhöz Sport

Győzelemmel kezdte a női kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjét a címvédő Sepsi–SIC, miután péntek este végig vezetve, 97-69-re (23-13, 26-12, 19-28, 29-16) nyert a Kolozsvári U ellen a Sepsi Arénában. Visszavágó csütörtökön 18 órától a kolozsvári a Horia Demian Sportcsarnokban.

A házigazdák hétpontos sorozattal kezdték a meccset, majd a vendégeknek, kezdeti problémáikat áthidalva, három perccel az első negyed vége előtt sikerült kiegyenlíteniük. A folytatásban a zöld-fehérek akarata érvényesült, és sikerült kihasználniuk, hogy ellenfelük percekig pontképtelen, így 23-13-ra vezettek a második játékrészt megelőzően.
A Zoran Mikes irányította csapat nem engedte ki kezéből az irányítást, erőcsatárai és centerei a palánk alatt hatékonyabbnak bizonyultak, a mérkőzés alatt 64 pontot szereztek a festékben, ezzel szemben a kolozsváriak csak 22 egységet jegyeztek, valamint a címvédő játékosai az ellentámadásokat és az eladott labdákat is jobban kihasználták, ennek köszönhetőn 24 ponttal vezettek a szünetben (49-25).
A harmadik negyed elején a Sepsi–SIC ott folytatta, ahol abbahagyta, és pillanatok alatt 30 pontra növelte előnyét, viszont a pontszerzéssel addig küszködő kincses városiak magukra találtak, néhány távoli dobással faragtak hátrányukból, majd a hazaiak védelmi hibáit kihasználva behúzták ezt a játékrészt. Az első félidőhöz hasonlóan, az utolsó felvonásban is a zöld-fehérek bizonyultak jobbnak, így magabiztos játékkal 28 pontos győzelmet arattak, és mindössze egy győzelem választja el őket az újabb döntőbe jutástól.
A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 19 pontot szerző Nathalie Fontaine volt, aki emellett még 9 lepattanót is begyűjtött, míg a zöld-fehérek ausztrál centere, Carley Mijović dupla-duplával (14 pont és 10 lepattanó) zárta a találkozót.
Sepsi–SIC: Webb 9/3, Marshall 12, Mijović 14, Gödri-Părău 7, Neagu 8/6. Cserék: Fontaine 19/3, Kilin 2, Hamilton-Carter 4, Džankić 10, Kovács, Stoenescu 10/6, Huțanu 2. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Kolozsvár: Taylor 15/3, Samburksa 16/6, Voica, Thompson 8, Părău 3. Cserék: Lovász, Pătruț, Ghizilă 16/9, Maxim, Kalusic 11. Vezetőedző: Dragan Petricevic.
A másik elődöntőben a Szatmárnémeti VSK hazai környezetben 101-60 arányban diadalmaskodott a Brassói Olimpia felett. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük