Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egygólos vereség

Egygólos vereség Sport

A KSE női kézilabdacsapata nagyon közel került idei második győzelmének bezsebeléséhez, ám végül egygólos vereséget szenvedett a vendég Köröskisjenőtől hétfőn este a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, az A-osztályos bajnokság 12. fordulójában. Hiába hajráztak óriásit a kék-fehérek, sokba kerültek az első félidőben kihagyott ziccerek…

 

Könnyelműen bánt a helyzetekkel a KSE az első játékrészben, szétszórtság, számtalan eladott labda és kihagyott ziccer jellemezte játékukat. Míg a kézdiek alig kilenc alkalommal tudtak betalálni, az ellenfél 15-ször volt eredményes, ezáltal a mieink saját dolgukat nehezítették meg.

Szünet után elszántabb volt a KSE, fokozatosan ledolgozta hátrányát, a 46. percben Mátis Zita 21-nél kiegyenlített, és innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok. A gyenge idegzetűeknek nem ajánlott végjátékban nagyot harcolt a házigazda, ám ötven másodperccel a vége előtt hiába vezetett 29-28-ra, nem tudta megtartani előnyét. A vendégek kiegyenlítettek, majd egy vitatható bírói döntés miatt, az utolsó 30 másodperces szabály értelmében időntúli büntetőhöz jutottak, annak ellenére, hogy nem voltak gólhelyzetben. Ezt is értékesítették, 29-30 (9-15) lett a vége.

KSE: Rofel – Kovács-Mátis, Mátis Z. 11, Bodó 5, Mátis H. 8/4, Bardócz 1, Dobra 2 (cserék: Fülöp, Chirvase, Gnandt 2, Opra, Nagy). Edzők: Jakabos István és Imreh Zsombor. Kisjenő: Corha – Vartolomei 2, Murariu, Pop 4, Cherecheș 6, R. Boldor 6/3, Sas 5/2 (cserék: Mîrcă 2, Puț 1/1, Haidu 3, Lucușa 1, Iuga, Bârdean, Nicoară). Edző: Florica Boldor. Hétméteresek: 6–6 (értékesítve: 4–6). Büntetőpercek: 4–4.

A női kézilabda-világbajnokság miatt három hétig szünetel a bajnokság, a KSE idei utolsó mérkőzését december 18-án a Dacia Mioveni otthonában vívja.

– Összevissza fújtak a bírók a végére, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mennyi mindent kihagytunk az első félidőben. Ha nem dobjuk be mi, bedobják ők, és ez az eredménye. Simán kellett volna verjük ezt a csapatot. Az utolsó 30 másodpercben ellenünk is faultoltak, de a játékvezetők azt nem vették észre, mert Kézdivásárhelyen vagyunk. Még van egy mérkőzésünk, aztán neki kell fogjunk komolyan a felkészülésnek, egész más stílusban kell játszunk ezentúl, képesek vagyunk rá, csak le kell vetkőznünk a kisebbségi érzetünket – értékelt a meccs után Jakabos István edző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. december 3., 12:32
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Szerintem nem a birokon ment el ez a meccs!!! Nem kell bennuk keresni a hibat. Inkabb a sajat portankon kellene szetnezni. (a meccs soran kihagyott helyzetek, ziccerek…es vegul amit keservesen osszehoznak a lanyok a meccs vegere, azt M. Heni hanyagul athuzza!)