Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy győzelemre a címvédéstől

Egy győzelemre a címvédéstől Sport

Mindössze egy győzelem választja el a Sepsi-SIC-et attól, hogy zsinórban harmadszor is magasba emelje a női kosárlabda Nemzeti Liga bajnoki trófeáját. Az egyik fél három győzelméig tartó döntő első két összecsapásán a címvédő zöld-fehérek egyszerűen lesöpörték ellenfelüket a pályáról, előbb harminc, majd húsz pontot vertek rá a Szatmárnémeti VSK-ra a Sepsi Arénában. Folytatás csütörtökön, Szatmáron.

A várakozásnak megfelelően az idény két legjobb csapata küzd meg a bajnoki elsőségért a női Nemzeti Ligában, a Román-kupadöntőhöz hasonlóan a bajnoki finálé első két összecsapásán is a Sepsi-SIC akarata érvényesült, a címvédő zöld-fehérek magabiztosan nyerték a pénteki és szombati találkozókat, így lépéselőnybe kerültek a három nyert meccsig tartó sorozatban.

A Sepsi Arénában pénteken a megszokott, felfokozott hangulat fogadta a csapatokat, a zöld-fehér mezesek fizikailag és taktikailag is jobbnak bizonyultak szatmárnémeti ellenlábasuknál. A Sepsi-SIC hárompontos dobásainak és hatékony ellentámadásainak köszönhetően folyamatosan növelni tudta előnyét, de a védelem is jól muzsikált, a második negyed kivételével, sikerült 15 pont alatt tartani a vendégeket. A címvédőtől ezúttal is minden kosárlabdázó pályára lépett, és magabiztos játékuknak köszönhetően harminc pontos győzelemmel kezdték a finálét: 76–46 (22–12, 17–16, 17–10, 20–8). Az első mérkőzés legjobbja a 18 pontig jutó Ancuța Stoenescu volt, aki a hárompontos vonal mögül ötször is pontosan célzott, viszont rajta kívül Annemarie Gödri-Părău dupla-duplával (10 pont és 10 lepattanó) zárt, illetve Carley Mijović 11 pontot szerzett. Sepsi-SIC: Webb 9/9, Marshall 9, Mijović 11/3, Gödi-Părău 10, Neagu 3/3. Cserék: Kilin 2, Hamilton-Carter 4, Džankić 6, Kress 4, Kovács, Stoenescu 18/15, Huţanu.

A sepsiszentgyörgyiek szombaton ott folytatták, ahol előző nap abbahagyták, ismételten lehengerelték ellenfelüket. A zöld-fehérek támadásban és védelemben is hatékonyabbak voltak, a hárompontos vonal mögül is jobban céloztak, valamint a lepattanók tekintetében is eredményesebbek voltak, így a szünetre 16 pontos előnyt építettek ki (40–24). Szünet után a Marius Dobă irányította vendégek némiképp lefaragtak a hátrányukból, ám nem tudták meglepni a szenzációs napot kifogó Tyaunna Marshall fémjelezte hazaiakat. A zárószakasz kiegyenlített játékot hozott, de a Mikes-csapat győzelme egy percig sem forgott veszélyben, a címvédő végig vezetve, 71–51 (22–12, 18–12, 16–13, 15–14) arányú megérdemelt sikert aratott.

A mérkőzés legjobbja a 28 pontos Tyaunna Marshall volt, aki a dupla-duplához is közel állt, végül azonban 9 lepattanóval zárt. A zöld-fehérek részéről tíz kosárlabdázó szerzett pontot, ezzel szemben a Szatmár megyeiektől csak öt játékos iratkozott fel a pontszerzők listájára. Sepsi-SIC: Webb 8/6, Marshall 28/15, Mijović 8, Gödi-Părău 7/3, Neagu 4/3. Cserék: Kilin 5, Hamilton-Carter 4, Džankić, Kress 2, Kovács, Stoenescu 1, Huţanu 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A döntő harmadik mérkőzését április 26-án, csütörtökön 18.15-től játsszák Szatmárnémetiben, ahol egy újabb győzelemmel a Sepsi-SIC harmadik bajnoki címét is begyűjtheti. A találkozót a Digi Sport 4 élőben közvetíti.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük