Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy csapattal az I. ligában

Egy csapattal az I. ligában Sport

Nem lesz háromszéki rangadó az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság 2017–2018-as idényében, miután csak egyetlen megyénkbeli csapat maradt talpon az I. ligában, éspedig az idén tízéves fennállását ünneplő Sepsi Futsal. A KSE Futsal az előző szezon végén kiesett, így ősztől már a II. ligában kezdi meg szereplését.

 

Az I. ligás teremlabdarúgó-bajnokság mezőnye tízcsapatosra fogyatkozott, az augusztus utolsó hétvégéjén kezdődő idényben egyedül a Sepsi Futsal képviseli Háromszéket. Nemcsak a résztvevő csapatok száma változik idéntől, hanem a bajnokság lebonyolítása is. Az eddigiekhez hasonlóan oda-vissza rendszerben zajlik majd az alapszakasz, amelyet a némiképp módosított rájátszás követ: a legjobb hat együttes az érmes helyezésekért, míg az utolsó négy a kiesés elkerüléséért folytatja a küzdelmet. A felsőházi rájátszásban két hármas, úgynevezett elődöntős csoportot alakítanak ki, az A-jelűben az 1., 3. és 6. helyen végzett együttes, illetve a B-jelűben a 2., 4. és 5. pozícióban záró csapat oda-vissza rendszerben újra megmérkőzik egymással, úgy hogy az első és második helyezett 3, a harmadik és negyedik 1, míg az ötödik és hatodik helyen végzett 0 pontot visz magával. A két csoport győztese játssza majd a bajnoki döntőt, míg a második helyezettek a bronzért versenghetnek.

Az alsóházi rájátszásban a 7. a 10. helyezettel, míg a 8. a 9. helyezettel küzd a bennmaradásért az egyik fél két győzelméig tartó párharcban. A két vesztes újból összecsap, hogy kiderüljön, mely csapat búcsúzik az élvonaltól, és melyik csapat játszik osztályozót a II. liga ezüstérmesével.

A Sepsi Futsal székely rangadóval kezdi meg szereplését, az augusztus végi nyitányon az újonc Csíkszeredai Imperial Wet vendége lesz a zöld-fehér mezes alakulat. A sepsiszentgyörgyiek ebben az idényben a saját nevelésű, fiatal játékosokra alapoznak, akikkel ugyanakkor az U19-es bajnokságba is beneveznek.

A Kézdivásárhelyi SE megalakulása után, a 2009–2010-es szezonban szerepelt utoljára a teremlabdarúgó másodosztályban, a kék-fehérek tavalyi gyenge teljesítményük után kényszerültek búcsúra. A II. ligában leginkább az U19-es játékosokra alapoznának, illetve azokra a labdarúgókra, akik kevesebb játéklehetőséghez jutnak a III. ligás nagypályás csapatnál. A tervek szerint a pontvadászat szeptember 16-án rajtol 12 együttes részvételével, az oda-visszavágók végén az első helyezett feljut az élvonalba, míg a második osztályozót játszik az I. liga utolsóelőtti helyezettjével. A kézdivásárhelyiek az első körben a Futsal Ceahlăult látják vendégül, míg a 2. fordulóban a Nagyváradi Dinamo otthonába látogatnak.

 

Teremlabdarúgás, 1. liga, a Sepsi Futsal odavágóbeli programja: 1. forduló: Csíkszeredai Imperial Wet–Sepsi Futsal

  1. forduló: Sepsi Futsal–Galaci United
  2. forduló: Dunărea Călărași–Sepsi Futsal
  3. forduló: Sepsi Futsal–Resicabányai Muncitorul
  4. forduló: FK Székelyudvarhely–Sepsi Futsal
  5. forduló: Sepsi Futsal–Temesvári Informatica
  6. forduló: Marosvásárhelyi City’us–Sepsi Futsal
  7. forduló: Jászvásári Poli CSM–Sepsi Futsal
  8. forduló: Sepsi Futsal–Dévai Autobergamo
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük