Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egészségre nevelnek

Közel kétezer kisgyerek veszt rész a sepsiszentgyörgyi önkormányzat kezdeményezésére a Királypingvinek Sportegyesület által elindított Bevezetés a sportba című programban. Ezáltal a korcsolyázás rejtelmeit is megismerhetik a nagycsoportos óvodások, valamint az előkészítős és első osztályos diákok.

Antal Árpád polgármester és Miklós Ervin projektmenedzser a Sepsi Arénában tartott sajtótájékoztatón számoltak be a kezdeményezés részleteiről, miközben a Kőrösi Csoma Sándor utcai, valamint az Árvácska Óvoda gyermekcsoportjai javában sportoltak. Az elöljáró kiemelte, céljuk, hogy már kisebb korban megszerettessék a mozgáskultúrát, a sportot a gyerekekkel, és rajtuk keresztül a szüleikkel is, mivel köztudott, hogy a betegségek hátterében nagyon sok esetben a statikus életmód áll.

A program által az edzők is felmérik, hogy melyik a gyermek számára a legalkalmasabb sportág, de nyilván nem az a cél, hogy ebből a közel kétezer gyerekből feltétlenül sportolókat neveljenek. Mikós Ervin projektmenedzser, a Királypingvinek Sportklub Egyesület képviselője szerint arra törekedtek, hogy olyan projektet indítsanak el, amivel új gondolkodásmódot vezetnek be a sporttevékenységek területén. Megszólítottak miden edzőt a városban, hogy aki akar, csatlakozzon az elképzeléshez, mivel az összes sportágat megismertetnék a gyerekekkel.

A programban két hónap teremgyakorlat szerepel, majd a téli hónapokban jeges felkészítés lesz, hogy minden gyerek korcsolya-oktatásban részesülhessen. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia az aréna mellett már megvásárolt e célra egy területet, és a számítások szerint idén decemberre felépül a légtartásos sátor egy standard méretű jégkorongpályával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük