Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Döntetlen félhomályban

Döntetlen félhomályban Sport

Izgalmakban nem, gólokban viszont szűkölködött a Sepsi OSK Astra elleni tegnap esti bajnokija a labdarúgó I. liga 14. fordulójában. A piros-fehérek továbbra sem tartoznak Fortuna kegyeltjei közé, számos ziccerük ellenére nem sikerült otthon, azaz Brassóban tartani a három pontot, pedig a küzdelmes mérkőzésen többször is közel álltak a gólszerzéshez. Az Ifjúsági Stadion villanyfényes berendezése ismét borzolta a kedélyeket.

A visszavágó-sorozat első felvonásában a Sepsi OSK pályaválasztóként vette fel a harcot azzal az ellenféllel, amely az odavágón aratott 1-0-s győzelmével elrontotta a sepsiszentgyörgyiek élvonalbeli debütálását. Ezúttal elszántabban lendült játékba a piros-fehér mezes együttes, amelynek kapuját első alkalommal védte Bogdan Miron, illetve a támadósorban Hadnagy mellett Nikolic is kezdőként kapott lehetőséget. A játékszervező szerepét ezúttal is Patrick Petre vállalta magára, az első játékrészben minden veszélyesebb megmozdulás az ő lábából indult ki, a 17. percben pedig az első nagy helyzet is az ő nevéhez fűződik, ám a tizenhatos széléről éles szögből eleresztett lövését hárítani tudta Iliev.

A 25. percben – a FCSB elleni mérkőzéshez hasonlóan – kialudtak a stadion fényszórói, így több mint tíz percig állt a játék. Miután megoldódott a malőr, újabb rohamra indult a Sepsi OSK, a 33. percben egy előreívelt labdát követően Fülöp István került helyzetbe, ám hat méterről képtelen volt mattolni a vendégkapust, roppant gyenge próbálkozását könnyedén fogta Iliev.
A félidőben másodszor is kihunytak a fények az Ifjúsági Stadionban, így veszélybe került a mérkőzés további sorsa, ám pár perces késéssel a játékvezetők a folytatás mellett döntöttek. Az első nagy lehetőséget Le Tallec hagyta ki, aki jó helyzetben jóval a léc fölé bombázott. A sorozatos szabálytalankodások miatt töredezetté vált a játék, a játékosok többször földre kerültek. A 71. percben Nikolic eldönthette volna a találkozót, de bombáját Iliev kikotorta a léc alól. Az ezt követő szögletnél Damian fejelhetett kapura, ám próbálkozása nem volt sikeres.

A végjátékban az Astra rohamozott, leginkább az OSK térfelén folyt a játék, de komolyabb lehetőségek nélkül, a szentgyörgyiek minden erejükkel védekeztek, a próbálkozások nem hozták meg a győztes találatot egyik csapatnak sem. Maradt a gólnélküli döntetlen, és a mindenkit foglalkoztató kérdés, hogyan fogják elbírálni a vendégcsapat óvását, illetve, hogyan történhetett meg újra a fényszórók meghibásodása…

Sepsi OSK – Astra Giurgiu 0-0 (0-0). Vezették: George Rădulescu, Alexandru Cerei, Alexandru Vodă. Sepsi OSK: Miron – Grecu (Dima 62.), Damian, Oros, Ursu, P. Petre (Astafei 71.), Petrovic, Ghinga, Fülöp, Nikolic, Hadnagy (Herea 69.). Edző: Valentin Suciu. Astra Giurgiu: Iliev – Belu, Bejan, Polczak, A. Stan, Mrzljak, Seto, Moise (Nyuiadzi 66.), Ioniță (Marquinhos 82.), Balaure, Le Tallec (Abang 60.). Edző: Edward Iordănescu. Sárgalap: Fülöp (15.), Oros (38.), Nikolic (56.), Astafei (90.), Fülöp (90+3), illetve Polczak (24.), Abang (79.), Stan (90+3). 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük