Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Döntetlen Botoșani-ban

Döntetlen Botoșani-ban Sport

Gólnélküli döntetlennel végződött a Sepsi OSK botoșani-i kiszállása, kölcsönösen semlegesítette egymást a két alakulat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának hétfő esti összecsapásán. Helyzetek mindkét kapunál adódtak, azonban kellő precizitás hiányában a piros-fehéreknek be kellett érniük egy ponttal.

A Sepsi OSK remek felfogásban kezdte a találkozót, már a 10. percben megszerezhette volna a vezetést Fülöp révén, a botoșaniak egykori játékosának próbálkozása a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Pár perc múlva Velev és Oaidă ütközéséből előbbi került ki vesztesen, emiatt idő előtti cserére kényszerült Neagoe, azonban a bolgár helyett pályára lépő Karntskiy keveset tudott hozzátenni a játékhoz. Pár perc múlva Viera fejese landolt Pap kezében, majd Niczuly Roland került előtérbe, a kézdivásárhelyi kapus előbb Mihai Romannal, majd Ongendával szemben hárított nagyot. A 35. percben Simonovski foghatta a fejét, a macedón csatár remek helyzetben fejelhetett, azonban nem tudott túljárni a hazai kapus eszén. A félidő hajrájában Fülöp előtt adódott lehetőség Tandia passzát követően, de az OSK gólzsákja gyengén lőtt kapura.

A második játékrészt a hazaiak erőteljesen indították, Burcă fejese a keresztlécen csattant, majd Chitoșcă is hatalmas helyzetet hagyott ki. A folytatásban leült a játék, a szervezetten védekező sepsiszentgyörgyiek nem sok esélyt adtak a hazai csapatnak, és értékes pontot szereztek idegenben, ugyanakkor továbbra is nyeretlenek a moldvaiakkal szemben. Az eddig nyolc pontot gyűjtött Sepsi OSK a hatodik helyről várja a pénteki, Călăraşi elleni hazai mérkőzést.

– A játék alapján igazságos eredmény született. Nagyon szerettünk volna nyerni, de sajnos nem sikerült. Mindkét oldalon sok helyzet kimaradt. Mindig is mondtam, hogy a Sepsit nagyon nehéz lesz legyőzni, és ez ma is bebizonyosodott, az eddigiekben mindössze négy gólt kaptunk, abból hármat rögzített helyzetből. A játékosaim megértették mit várok el tőlük, mindannyian értékes, intelligens labdarúgók és úgy gondolom, szép csapatunk van. Călăraşi ellen még többet várok el tőlük, jobb teljesítményre számítok és bár nagyon nehéz lesz, meg kell nyernünk azt a meccset – nyilatkozta Eugen Neagoe vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, 6. forduló: Botoșani – Sepsi OSK 0–0 (0–0). Munícipiumi Stadion, Botoșani. Vezette: Mladinovici Horia Gabriel (Bukarest).

Botoșani: E. Pap – Patache, Chindriș, A. Burcă, Soiledis – J. Rodriguez, Oaidă (E. Papa, 87.) – Chitoșcă (Corban, 79.), Ongenda, Golofca – Roman (Brekal, 70.). Edző: Costel Enache.

Sepsi OSK: Niczuly – G. Moura, Viera, Jovanovic, Sato – Velev (Karntskiy, 11., Hamed, 61.), Vașvari – Drăghici (Mensah, 87.), Fülöp, Tandia – Simonovski. Edző: Eugen Neagoe

Sárgalap: Drăghici (53.).

A forduló további eredményei: Concordia Chiajna – Astra Giurgiu 0–3, Călăraşi – Jászvásár 2–0, Dinamo – Hermannstadt 2–1, Medgyesi Gázmetán – Kolozsvári CFR 0–0, Viitorul – FCSB 1–4. A Voluntari– Krajova találkozó tegnap esti lapzártánk után kezdődött.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük