Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Díjazták az év legjobbjait

Díjazták az év legjobbjait Sport

Múlt csütörtökön a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok szolgált helyszínéül a 2017-es háromszéki sportgálának, amelyet a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság és a Municípiumi Sport Club rendezett. A gálán kitüntették a 2017-es év legeredményesebbnek tartott háromszéki sportolóit, de csapatok, edzők, a megyei sportot támogató személyek, intézmények is elismerésben részesültek.

A gála nyitómomentumaként az MSK díjazta a klub legjobb sportolóit és edzőit. A sportegyesületen belül Incze Kriszta birkózó bizonyult a legeredményesebbnk, megelőzve a dzsiudzsicus Vlad Laşcut és Vasilica Bejenarut. Kovászna megye legjobb sportolójának is a várakozásoknak megfelelően zsinórban ötödször választották meg Incze Krisztát (MSK), aki mögött Kisgyörgy Magor (Shoto Team) karatéka és Vlad Laşcu (MSC) dzsiudzsicus végzett. A háromszéki sportigazgatóság legjobbjainak listájára két–két birkózó, dzsiudzsicus és atléta, továbbá egy–egy karatéka, triatlonista, gokartos, fogathajtó és műfalmászó fért fel az idén, közülük hatan az MSK, egy–egy sportoló a Shoto Team, a Tri-Aluta, a Lipicai Lovasklub, a Skat-Kart és az Adrenalin Climbing Team színeiben ért el kimagasló eredményeket.

A sportgála szervezői ezenkívül díjazták Ciprian Anton mozgássérült teniszezőt, Annemarie Gödri-Părău kosárlabdázót, Hadnagy Attila labdarúgót, Szabó Csongor autóversenyzőt, valamint a női Nemzeti Ligában bajnok Sepsi–SIC kosárlabdacsapatát, a Sepsi OSK I. ligás labdarúgócsapatát, az Electrica szuperligás asztalitenisz-együttesét, valamint a Sepsi ISK U13-as lány kosárlabda-alakulatát. Elismerésben részesültek a következő edzők is: Mátéfi Árpád (birkózás, MSK), Préda Csaba (karate, Shoto Team), Petru Oltean (dzsiudzsicu, MSK), Dániel J. Dániel (triatlon, Tri-Aluta), Valentin Anghel (atlétika, MSK), Szőcs Károly Csaba (műfalmászás, Adrenalin Climbing Team), Zoran Mikes (kosárlabda, Sepsi–SIC), Valentin Suciu és Kulcsár László (labdarúgás, Sepsi OSK), Bende Lajos és Farkas Attila (teremlabdarúgás, Sepsi Futsal). 

Kovászna megye legjobb sportolói 2017-ben:
1. Incze Kriszta (birkózás, MSC) 155 pont (két román bajnoki cím, Románkupa-győzelem, U23-as Európa-bajnoki bronzérem, U23-as világbajnoki 7. hely, felnőtt Eb 5. hely, Frankofón Játékok 3. hely, Európa-kupa 2. hely)
2. Kisgyörgy Magor (karate, Shoto Team) 109,5 pont
3. Vlad Laşcu (dzsiudzsicu, MSC) 55 pont
4. Dániel Attila (triatlon, Tri-Aluta) 47,5 pont
5. Vasilică Bejenaru (dzsiudzsicu, MSC) 41 pont
6. Cosmin Trofin (atlétika, MSC/Steaua) 40 pont
7. Ştefan Victor (gokart, Skat-Kart/Kézdivásárhely) 30 pont
8. Claudia Bobocea (atlétika, MSC/Steaua) és Orbán Norbert (birkózás, MSC) 28 pont
9. Bartha Eduárd (fogathajtás, Lipicai Lovasklub) 25 pont
10. Sánta Róbert (műfalmászás, Adrenalin Climbing Team).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük