Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csíki remeklés az Eb-n

Remek helyezést ért el a teljes mértékben csíkszeredai sportolókból álló romániai váltó a finnországi Imatrában megszervezett sítájfutó Európa-bajnokságon. A Suciu, Szép és Csúcs alkotta trió a 9. helyen végzett. A kontinensbajnokságon elért 9. hely történelminek számít, hiszen romániai csapat korábban soha nem végzett az első tíz között Eb-n (világbajnokságon Romániának már volt egy 9. helye 2015-ben, de Európa-bajnokságon mostanig a 11. volt a legjobb helyezés).

A romániai váltót teljes egészében a VSK Csíkszereda adta, tagjai Suciu Simion, Szép Zoltán és Csúcs Klaus voltak. A verseny remekül kezdődött, hisz Suciu Simion nem kis meglepetésre az élbollyal érkezett és hetedik helyen váltott, olyan országok előtt, mint Norvégia, Svájc vagy Litvánia. Szép Zoltán a pálya feléig bírta a lépést a „nagy nemzetekkel”, végül a tízedik helyen adta át a stafétát, amelyet Csúcs Klaus remekül vitt tovább és úgy tűnt meglesz a nyolcadik hely, sajnos azonban az egyik ellenörzőpont előtt eltörött az egyik botja és emiatt vissza kellett fordulnia, így a svájciak megléptek. A csíki fiúk így is nagyot küzdöttek és törött bottal is a kilencedik helyen értek célba, olyan országokat megelőzve, mint Észtország, Ausztria, Ukrajna vagy Bulgária, ahol a sítájfutásnak sokkal nagyobb hagyománya van! A győzelmet Svédország szerezte meg, Oroszország és Finnország előtt.

Egyéniben a csíkiak legjobb eredménye Suciu Simion nevéhez fűződik, aki a hosszútávú versenyen 35. lett, a sprinten és a középtávon 37. A felnőtt Európa bajnoksággal párhuzamosan rendezték az ifjúságiak világbajnokságát is, amelyen a VSK Csíkszereda sítájfutója, a magayr színeket képviselő Szász Botond hosszútávon 33. helyen ért célba, míg a sprinten és a középtávon a 38. lett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük