Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csapatversenyt is rendeznek

Csapatversenyt is rendeznek Sport

Vasárnap rendezik a brassói nemzetközi maratont. Az ilyenkor szokásos módon, a klasszikus 42 195 méteres maratoni táv mellett több rövidebb távon is szaladnak, illetve csapatversenyt is rendeznek.

 

A Tanácstérről indított maraton mellett lesz félmaraton (21 097 méter), továbbá 10,7 km-es, 5,7 km-es, 4×10,7 km-es táv is, illetve 500 és 1000 méteres táv gyerekeknek. A kilátásra panasz nem lehet, a maratoni távot teljesítők 28 kilométer körül Brassópojánán fordulnak meg, a kisebb távokat is nem csak a városban, hanem az azt övező domboldalakon, völgyekben rendezik.

A nevezés egyénileg történik, így nehéz számon tartani, hogy Háromszékről kik vesznek részt. Az biztos, hogy a veterán kategóriában indul Augustin Covaciu, aki a múlt heti bukaresti nemzetközi maratonon, amelyen több mint 13 ezer versenyző szaladt, a félmaratoni távon, a 65+ kategóriában, egy olasz, egy román és egy német versenyző mögött a negyedik helyen végzett. Covaciu egyébként nemrég ezüstérmet nyert a román válogatott tagjaként hegyifutó-versenyen, a barcelonai Európa-bajnokságon.

Aki a hét végén nem ér rá, május 27-én részt vehet a nagyszebeni nemzetközi maratonon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük